pro sport vârfu câmpului - as 2000 bucecea cupa româniei

Jucăm pentru finala Cupei României: Pro Sport – AS 2000 Bucecea, joi, la Pomârla!

Titlul a fost doar prima țintă a Echipei Super12 din acest sezon. Acesta a fost cucerit, cu etape bune înainte de finalul campionatului, actualmente trupa lui Dobincă fiind focusată pe noul obiectiv. Joi, începând cu ora 18:00, pe stadionul din Pomârla, formația noastră o va întâlni pe AS 2000 Bucecea, duel contând pentru semifinalele Cupei României, faza pe județ. 

Format Cupa României

Careul de ași al Cupei României, faza pe județ, este echivalent cu turul 6 al întrecerii. Pro Sport a intrat în competiție din turul 4, eliminându-le pe ACS Epureni, scor 4-2 și Partizanul Tudora, în sferturi, scor 4-0, ambele meciuri fiind disputate pe Comunalul din Vârfu Câmpului.

În această săptămână se dispută cele două semifinale. În primul joc, miercuri, 15 mai, tot la Pomârla, FC Nord Păltiniș, surpriza plăcută a competiției, va da piept cu Sulița. Joi se dispută Pro Sport – AS 2000 Bucecea, ambele meciuri fiind programate de la ora 18:00.

Câștigătoare Cupei României, faza pe județ – confruntare programată înaintea ultimei etape a stagiunii de Liga a IV-a – va merge la turneul final regional, alături de învingătoarele din Suceava, Iași, Vaslui, Bacău și Neamt. Cele 6 formații vor fi repartizate în două grupe de câte trei, câștigătoarele acestor grupe urmând a juca finala. Formația ce-și va adjudeca turneul regional, va continua în Cupa României, sezon 2024/25, acolo unde va putea evolua contra unor formații din eșaloane superioare.

Al treilea meci cu AS 2000 Bucecea

Sorții ne-au scos în cale, în semifinalele cupei, un adversar extrem de dificil. AS 2000 Bucecea nu este doar rivala locală a clubului Pro Sport, ci, în mod constant, și una dintre cele mai bune trupe ale județului. Cu toate acestea, cel puțin în acest sezon, bilanțul directelor ne este favorabil.

În turul campionatului, la Bucecea, Pro Sport s-a impus cu scorul de 1-0. Purtând semnătura lui Cosmin Matei, unica reușită a partidei a venit în minutul 88. Cu acel succes, formația noastră și-a adjudecat matematic titlul neoficial de campioană de toamnă a Ligii a IV-a.

Mai puțin importantă, însă utilă pentru moral, a fost și victoria repurtată în amicalul cu Bucecea jucat în primul amical din 2024. Tot la Bucecea, pe 4 februarie, Vârfu s-a impus într-o manieră mai clară, scor 3-0,  eroul partidei fiind Lucian Tărnăuceanu, autor al unui hattrick perfect în repriza secundă.

Din nou față în față, în penultima rundă

Avem , așadar, ascendentul moral de partea noastră, înaintea dificilului joc cu AS 2000 Bucecea din semifinalele Cupei României. Oricum, aceasta nici nu va fi ultimul duel direct al stagiunii, cele două urmând a se înfruna și în penultima etapă de campionat, pe 26 mai, atunci când jucătorii și staff-ul Pro Sport vor primi și medaliile de campioni ai județului. Sperăm noi că jocul respectiv va fi și o testare extrem de utilă, înaintea finalei Cupei României…

Până atunci, duminică, în runda #23 din Liga 4, Vârfu are meci de campionat la Șendriceni. Partida nu are miză, însă sponsorii echipei nu concep ca formația noastră să nu dea totul pe teren pentru fiecare victorie, așa cum s-a și precizat în scrisoarea pe care aceștia au adresat-o jucătorilor și staff-ului: ”Să strălucim și să arătăm de ce suntem cei mai buni. Vrem să vedem determinare, angajament și spirit de echipă în fiecare meci care urmează. Să mergem să câștigăm fiecare bătălie!”