BARAJ DE PROMOVARE (2) (5)

Adversara echipei Pro Sport la barajul de promovare: Luptă în doi în Liga a IV-a din Iași!

Echipa Super 12 Pro Sport Vârfu Câmpului și-a trecut în palmares titlul sezonului 2023/24 din Liga a IV-a Botoșani, calificându-se astfel al barajul de promovare în Liga a III-a.

Conform tragerii la sorți efectuate pe 6 februarie la Casa Fotbalului, echipa noastră va ataca promovarea, după o confruntare în dublă manșă cu învingătoarea Ligii a IV-a din județul Iași.

Luptă în doi: CSM Pașcani vs ACS USV Iași

Nimic nu este decis în întrecerea din Iași, chiar dacă până la finele sezonului mai sunt de disputat doar 4 etape. Bătălia pentru locul 1 și accederea la barajul de promovare, se dă între CSM Pașcani și ACS USV Iași, formații care împart actualmente prima treaptă, fiecare cu câte 64 de puncte cucerite.

Golaverajul superior îl are CFR Pașcani,  dar la final de sezon, în cazul egalității la puncte, primul criteriu de departajare care va fi luat în calcul va ține cont de rezultatele din meciurile directe. Iar aici ACS USV Iași stă mai bine, după remiza la 0 înregistrată în etapa a 7-a la Pașcani, formația din Agronomie reușind să se impună cu scorul de 2-1 în returul din runda a 22-a.

Premergător etapei din weekend, ACS USV era de altfel și lider al clasamentului. Egalitatea la puncte s-a restabilit, după ce formația din Iași a remizat la Dobrovăț, scor 2-2, în timp ce pășcănenii s-au distrat acasă cu Viitorul Hârlău, scor 13-1.

Clasament Liga a IV-a - Județul Iași

Clasament Liga a IV-a – Județul Iași

Locul 1 și baraj de promovare: Pe cine avantajează programul?

Este dificil de dat un răspuns la această întrebare, chiar dacă CSM Pașcani pare a fi ușor avantajată de faptul că va evolua două runde consecutive pe teren propriu. În etapele 28 și 29, pășcănenii primesc vizita formațiilor Stejarul Bârnova și Unirea Scânteia, pozițiile 10 respectiv 13 ale clasamentului. Meciul din etapa finală se anunță însă greu, CSM urmând a juca la Victoria Lețcani, trupă ce ar putea avea ambiții la un finiș pe locul 3.

Țuțora, locul 7, este adversa USV-ului din weekendul ce vine, meci urmat de o partidă la Ruginoasa, cu Unirea, o altă formație de top 10. Contra Unirii Al. I. Cuza, ACS Iași va avea de îndeplinit, probabil, doar o simplă formalitate, oaspeții din runda a 29-a adunând deja în acest campionat 24 de eșecuri. Etapa finală a stagiunii le aduce ieșenilor o deplasare la Gloria Bălțați.

Etapa 27
ACS USV IAȘI – AS ȚUȚORA
ASS ZIMBRU BOURENI – CSM PAȘCANI

Etapa 28
AS UNIREA RUGINOASA – ACS USV IAȘI
CSM PAȘCANI – STEJARUL BÂRNOVA

Etapa 29
ACS USV IAȘI – AS UNIREA AL. I. CUZA
CSM PAȘCANI – UNIREA SCÂNTEIA

Etapa 30
GLORIA BĂLȚAȚI – ACS USV IAȘI
AS VICTORIA LEȚCANI – CSM PAȘCANI

Jocurile de baraj pentru promovarea în Liga a III-a se vor desfăşura în sistem eliminatoriu, tur – retur, pe 16 iunie 2024, ora 18:00, respectiv 23 iunie 2024, ora 17:30. Potrivit tragerii la sorți, Pro Sport Vârfu Câmpului va evolua în primul meci pe teren propriu.

Până la respectivele dueluri, Echipa Super 12 mai are de dat câteva bătălii în campionat, dar mai ales în Cupa României. Chiar în această săptămână, joi de la ora 18:00, pe stadionul din Pomârla, Pro Sport Vârfu Câmpului și AS 2000 Bucecea se vor duela în semifinalele întrecerii, faza pe județ.