Un set pentru o finală: Pro Sport - AS Bucecea, scor 6-0 in semifinala de Cupa României!

Un set pentru o finală: Pro Sport – AS Bucecea, scor 6-0 in semifinala de Cupa României!

Pro Sport – AS Bucecea: Victorie clară în semifinală!

– Pe unde doamnă?
– Pe aici…
– Pe aici?? Dar…
– Da, pe aici! Tribuna oficială a stadionului de la noi, s-a transformat într-o sală de grădiniță!

Iar ideea mi s-a părut genială. Nu doar că respectiva sală se prezenta extrem de primitoare,  mare și foarte bine dotată. Însă simplul fapt că micuții aflați sub supravegherea doamnelor educatoare văd, zi de zi, terenul stadionului modern din Pomârla, se joacă și aleargă pe el…Pai cam asta îți dorești să facă juniorul tău. Să învețe și apoi să alerge și să se joace, până pică lat. Iar când practic înveți într-un astfel de complex, e și mai bine!

Pentru că, Pomârla…

După ce AJF s-a stabilit ca semifinalele de Cupa României să se joace la Pomârla, conducerea Echipei Super 12 a luat legătura cu cei de la AS 2000 Bucecea, adversara formației noastre din semifinala de Cupa României, faza pe județ, pentru a le propune relocarea partidei. Mai aproape de casă, la Botoșani, pe iarbă. Cei de la AS 2000 au spus că sunt de acord, staff-ul Pro Sport a început demersurile, aprobate de AJF, dar când toate actele au fost gata, ce să vezi?, Bucecea a întors-o ca la Ploiești: ”Nu! Jucăm la Pomârla!”. Mda…Ok, jucăm la Pomârla!

Și-am jucat 🙂

Și am făcut-o bine de tot! Adică BINE, BINE! Iar după ce vezi un meci cum a fost semifinala de Cupa României de la Pomârla, inevitabil faci comparații cu alte partide, cum ar fi cele Liga I sau Liga II. Și-ți crește inima!

S-a jucat în viteză, cu combinații rapide, schimbări inteligente de direcție, șuturi bine plasate și multă determinare. Iar cel puțin prima repriză, la spectacolul acestei dispute au contribuit din plin ambele formații.

E drept că dinamica partidei a fost în mod direct influențată de golul marcat încă din minutul 3 de Matei. Un corner executat perfect de Mara, iar Cosmin, scăpat din marcaj, a avut de îndeplinit o simplă formalitate.

Bucecea a resimțit doar câteva minute șocul acestui gol. A echilibrat jocul și chiar dacă Pro Sport a ajuns mai des în zona careului adversar, trebuie să o recunoaștem că în primele 45 de minute, adversara a avut ocaziile mai periculoase. La una dintre acestea – un șut din centrul careului nostru – doar plasamentul bun al fundașilor și plonjonul lui Cîrciu au ținut tabela neschimbată.

Dar a venit repriza a doua…

…care a început exact ca prima. Nici bine nu se fluierase reluare a jocului, când Cososchi a majorat avantajul. Mingea l-a căutat, iar căpitanul nostru a deviat superb o minge care l-a lăsat fără reflex pe goalkeeperul de la Bucecea.

Pentru golul 3 nu am avut de așteptat decât vreo 7-8 minute. Păli a fost autorul, după o fază lucrată superb de ofensivii lui Dobincă. Iar astfel victoria și calificarea în finală, începea să prindă din ce în ce mai mult contur.

Mă așteptam ca după ce diferența a urcat la 3 goluri, Pro Sport să ia puțin piciorul de pe accelerație. Nu a fost cazul, dimpotrivă, pentru că până la final am mai văzut 3 bobițe. În rol și-a intrat veșnic neobositul Irimescu Adelin, în opinia mea unul dintre cei mai buni jucători ai anului pentru Echipa Super12. În minutul 62,  Adelin a preluat o minge protejată de Matei, ”l-a făcut” pe fundaș, executându-l cu calm pe portar.

Dar cum vă spuneam, Adelin abia își intrase în rol. În minutul 76, mijlocașul nostru a declanșat o tornadă în flancul drept, a luat în spate un apărător de la Bucecea, i-a dat și jumătate de tricou, și chiar și așa a pasat decisiv pentru Pălimaru, care și-a trecut în cont dubla.

Zarurile erau deja aruncate, pe teren și în tribune începuse caterinca. Dar ”petrecerea nu e gata, până când nu cântă doamna grasă”, cum zic americanii. Iar la golul 6, marcat de același Adelin în minutul 81, o contribuție majoră a avut curajosul dar și neinspiratul portar de la Bucecea. La o fază petrecută câteva minute mai devreme, acesta a ieșit nepermis de mult din poartă, iar Pălimaru, cu un lob de pe la 35 de metri, a ratat milimetric poarta. La fel s-a întâmplat și la golul 6, stopul neinspirat al acestuia în preajma liniei de centru, punându-l pe Irimescu în situație perfectă de a marca.

Finală cu Sulița, la final de lună

Cam asta a fost semifinala cu Bucecea din Cupa României. Un meci excelent făcut de Pro Sport, mai ales în repriza a doua, și un succes ce nu lasă loc de interpretări (deși, pe pagina de Facebook a echipei, acestea au apărut). Plus o calificare în premieră în ultimul act al întrecerii.

Acolo o vom întâlni pe AFC Sulița, care a dispus miercuri, tot la Pomârla, de Păltiniș, scor 2-1, după 0-1 la pauză. Interesant este faptul că împotriva celor de la Sulița vom juca două meciuri consecutive. Finala se va disputa, cel mai probabil, înaintea rundei finale a sezonului, adică pe 29 sau 30 iunie. În etapa finală, programată pe 2 iunie, cele două se vor reîntâlni, pe terenul adversarei din finală.

Mai avem puțin timp până atunci, mai sunt și alte meciuri de campionat, următorul chiar duminică, la Șendriceni.

Până atunci să ne bucurăm de acest succes! Bravo băieți, mare meci ați făcut!