Voința Șendriceni - Pro Sport Vârfu Câmpului

Liga 4, etapa 24: Pro Sport Vârfu Câmpului joacă pe terenul Voinței Șendriceni

Sezonul 2023/24 din Liga 4 se apropie cu pași repezi de final. În weekend se dispută meciurile anti-penultimei etape, cea cu numărul 24, rundă în care Pro Sport Vârfu Câmpului va evolua în deplasare, cu Voința Șendriceni. Meciul este programat duminică, 19 mai, începând cu ora 11:00.

Pro Sport a câștigat cu 5-1 în tur

Confruntarea directă din turul stagiunii a fost adjudecată clar de Vârfu, scor 5-1 (2-0). Succesul din runda a 11-a, parafat prin reușitele semnate de Pălimaru, Cocriș și Tărnăuceanu, cu o triplă, a avut o importanță aparte, pentru că rezultatele consemnate în etapa respectivă, i-au betonat Echipei Super12 prima poziție. Distanța care o separa de urmăritoarele Albești și Tudora crește la 6 puncte, cu două runde înaintea finalului primei părți a campionatului. Iar prin prisma golaverajului net superior (+29, față de +15, respectiv +13), șansele ca Pro Sport Vârfu Câmpului să mai piardă locul 1, până la pauza de iarnă, deveneau aproape nule.

Partida, care vine la doar 3 zile distanță după semifinala de Cupa României câștigată clar de Echipa Super 12, scor 6-0 la Pomârla, contra AS 2000 Bucecea, nu mai are o miză deosebită pentru trupa lui Dobincă. Pro Sport și-a adjudecat deja titlul de campioană a județului, mizele finalului de stagiune fiind acum altele. Pro Sport țintește câștigarea Cupei, după finala cu AFC Sulița, programată în ultimele zile ale lunii mai, premergător rundei finale din Liga 4.

Mai presus de toate, însă, pentru Vârfu Câmpului vine barajul de promovare în Liga a 3-a. În dublă manșă, acesta va fi disputat în zilele de 16 și 23 iunie (primul meci acasă), contra formației care va câștiga Liga 4 în județul Iași.

Se joacă pentru locul 2

Deschisă în competiție rămâne însă lupta pentru un finiș pe podium. Inter Dorohoi este acum pe locul 2, cu 47 de puncte, urmată de Tudora, care a acumulat 45 de puncte. Albeștiul vine pe 4, cu 42 de puncte, locul  5 fiind ocupat de Bucecea.

Iar etapa a 24-a se anunță una extrem de animată, în condițiile în care echipe amintite au meciuri directe. Viitorul Albești primește vizita dorohoienilor, în timp ce Patrizanul Tudora merge la Bucecea. Sulița, adversara formației Pro Sport din finala cupei, va sta.

Liga 4 – Programul meciurilor din etapa a 24-a

Duminică, 19 mai – ora 11:00
ACS EPURENI – SPORTIVUL TRUȘEȘTI
VIITORUL BORZEȘTI – ACS UNIREA STĂUCENI
AFC VIITORUL ALBEȘTI – ACS INTER DOROHOI
VOINȚA ȘENDRICENI – ACS PRO SPORT VÂRFU CÂMPULUI

Duminică, 19 mai – ora 14:00
AS 2000 BUCECEA – PARTIZANUL TUDORA

Nu se dispută:
AFC SULIȚA – UNIREA STĂUCENI
CSNG UNIREA SĂVENI – ȘOIMII BĂLUȘEI

Clasament Liga 4, înaintea etapei a 24-a

Clasament Liga 4, înaintea etapei a 24-a