AS 2000 BUCECEA - PRO SPORT VÂRFU CÂMPULUI

”Trăsneala” di la Bușeșea: Victorie cu 1-0! Că așa-s derby-urile…

Alizeul, Mistralul, vântoasa de Siret și alte vânturi tăioase, s-au hotărât se ne congeleze duminică dimineață, pe terasa stadionului, de altfel foarte modern, din Bucecea. Nu a contat că pe mine aveam trase, de la tălpi în sus, trecând și prin zonele despre care vorbim doar atunci când avem să-i transmitem un mesaj subliminal arbitrului sau unui adversar, straturi multiple de haine.

Dar o echipă TV pentru o transmisie de calitate, face cam ce face și baba pentru frumusețe. Iar John, Mr. A, Lushean & je am facut tot ce ne-a stat în putință pentru ca acest derby să fie văzut de fanii echipei lui Stero în cele mai bune condiții!

Puține faze de poartă

Meciul în sine nu a fost extrem de animat. Mna, așa-s derby-urile. În plus au mai fost câțiva factori care au contribuit la felul în care a curs disputa dintre Bucecea și Pro Sport Vârfu Câmpului.

First: gazdele au părut încă din start mulțumite cu un rezultat de egalitate, util și important, atunci când joci acasă și mai ales împotriva liderului neînvins al ligii.

Second: poate că Dobincă & jucătorii au trecut și la calcule. Avansul din fruntea ierarhiei era de 6 puncte înainte rundei, cu două etape înainte de finalul turului, iar partida se știa că va fi grea. Un forcing încă din start ar fi putut aduce plusuri, dar și minusuri pe tabelă. Și până la urmă un egal e mai bun decât un eșec, și la Bucecea, și la Barcelona.

Nu că Vârfu nu a forțat, doar că nu a făcut-o ca în alte partide. Chiar și așa, cea mai mare ocazie a primei reprize ne-a aparținut, șutul lui Grumi din minutul 14,  fiind spectaculos deviat în bară de portarul gazdelor. Au mai fost situțaii de poartă, de ambele părți, a mai fost și un offside acordat cam la limită de tușier, în defavoarea Echipei Super12, dar una peste alta s-a simțit în joc o anumită lentoare.

Dar cu răbdarea se trece marea!

Cosmin Matei, omul cu golul

În repriza a doua ne-am speriat la faza din minutul 52, în care tușierul ne-a demonstrat că am cam mâncat aiurea la …. despre el, în prima repriză. Iar steagul ridicat pentru offside a anulat ceea ce putea fi golul de 1-0.

Dar alte faze periculoase nu prea mai pot fi trecute în dreptul gazdelor, în această parte secundă a derby-ului. Pro Sport a preluat inițiativa și, cu calmul lui Mara, intrat după pauză, a împins jocul către poarta adversă. Experiența băirților a început să se vadă la aproape fiecare duel și fază de joc, iar golul în cele din urmă a venit. Încă o dată și-a trecut numele pe lista marcatorilor Cosmin Matei, în minutul 88, reușită care l-a făcut pe frate-su, Ionuț, să suspine pe chat-ul live al meciului: ”Iar nu pot vorbi cu el azi…”. 😎

Faza golului marcat de Cosmin Matei, în AS 2000 BUCECEA - PRO SPORT VÂRFU CÂMPULUI

Faza golului marcat de Cosmin Matei, în AS 2000 BUCECEA – PRO SPORT VÂRFU CÂMPULUI

Ne menținem avansul…cu o precizare

Rezultatul, 1-0 pentru Pro Sport, a fost anticipat de doi dintre suporterii extrem de simpatici ai trupei din Vârfu, la pauza derby-ului. Iar cele trei puncte cucerite, mențin echipa lui Dobincă la 6 lungimi distanță de a doua clasată. Gruparea în cauză este acum Tudora, care, după victoria de la Sulița, scor 4-3, a trecut în clasament peste Viitorul Albești, egală la 1 acasă, în partida cu extrem de incomoda Unirea Curtești.

Dar…cu o precizare, pentru că Tudora are un meci în plus disputat. Va sta runda viitoare, atunci cand Pro Sport Vârfu Câmpului joacă acasă cu Sulița, a 7-a clasată. Matematic vorbind, un succes în acest joc al ultimei etape din tur, le va garanta alor noștri desprinderea la 8 sau 9 puncte în fruntea clasamentului (în funcție de rezultatul echipei din Albești).

Adică e bine. Chiar bine de tot! Iar în pauza de iarnă, din postura de lideri al Ligii a IV-a, Pro Sport e pusă și pe surprize.
Dar toate la timpul lor.

Până una, alta: FORȚA VÂRFUUUU!

VEZI GALERIA FOTO A MECIULUI