Clement Pălimaru a reușit o dublă în victoria cu Partizanul Tudora, din Cupa României

Pro Sport Vârfu Câmpului – Partizanul Tudora, scor 4-0: Pas hotărât către semifinalele Cupei României!

Uite-l! Încă unu! Trei deja? 

Au zburat avioanele pe deasupra ”Comunalului”, în timpul meciului cu Tudora, de parcă ziceai că ești în Las Vegas, nu în Vârfu Câmpului! Trei doar în prima repriză, toate la joasă altitudine, pregătite să aterizeze la Salcea. ”Că-i aproapi șî tătî zîua ni vâjîi pi deasupra”, ne-au comunicat prompt câțiva dintre fanii Pro Sport care au populat aproape integral tribuna stadionului.

Coincidență sau nu, cifra trei a fost și cea a numărului de goluri marcate în prima repriză a meciului Pro Sport – Partizanul Tudora, contând pentru faza sferturilor de finală ale Cupei României la fotbal, faza județeană. Toate, într-o singură poartă. A lor!

Start în forță!

Grumezescu a fost omul primelor 10 minute. Tăvălit bine de adversari, Grumi s-a răzbunat rapid, în minutul 10 marcând frumos, cu un lob, pentru 1-0.

Doar 5 minute mai târziu, s-a făcut și 2-0. Cosmin Matei a plecat într-una dintre șarjele cu care ne-a obișnuit, și-a lăsat în urmă adversarii, pasându-i decisiv lui Clement Pălimaru, care a avut de îndeplinit doar o simplă formalitate.

15 minute de fotbal bun din partea băieților lui Dobincă, două goluri marcate, iar pe chat-ul live-ului de la Vârfu începuseră să curgă scoruri corecte urâte de tot pentru Tudora: 7-0, 6-1, 5-0 sau 5-1, ultimul rezultat fiind avansat de subsemnatul. De ce un succes atât de clar? Pentru că, sincer, Tudora nu mi s-a părut ca a jucat în acest meci, la nivelul din tur. Dorință a fost, dar ceva i-a lipsit Partizanului, explicația cea mai la îndemână fiind că în primul meci oficial din sezon, echipa nu s-a prezentat suficient de bine pusă la punct cu omogenitatea. Pentru că valoric – o arată și parcursul din turul sezonului sau calificarea în sferturile cupei – Tudora stă bine.

Până la finalul primei reprize a venit și golul 3, care practic a închis meciul. Grumi a profitat de o inexactitate a defensivilor de la Tudora, nu a reușit să marcheze din situație de 1 la 1 cu portarul, dar mingea a ricoșat pe capul lui Păli, care a punctat pentru a doua oară.

S-a văzut, de altfel, încă din startul partidei, o chestie. Dobincă a început cu ”greii” în față – Păli, Luci, Grumi și Matei – ceea ce a dus la o mulțime de faze bune de a marca la poarta adversă. Mara a fost în formă maximă, toți băieții din apărare au jucat exact, chiar și puștiul Rusu Mihai a prins o jumătate de repriză secundă în care a demonstrat că are calitate, tupeu și forță.

Matei, ratări și golul de 4-0

Iar revenind la ratări, Cosmin Matei a ținut el neapărat ca cele mai mari din meciul cu Tudora să-i aparțină. Pe listă, inclusiv un penalty, care ar fi liniștit meciul mai repede. E o poantă, aici.. Frate-su, Ionuț Matei, legitimat la Vârfu, dar plecat la muncă în Anglia, ne-a spus că nu-l sună niciodată pe Cosmin, după meciurile în care acesta înscrie. ”Că se laudă, se crede Ronaldinho, pana mea” :).

Jubila, Ionuț – caterincă, evident – după ratarea penalty-ului, dar până la final Cosmin a anulat apelul din Anglia. Golul marcat de acesta a venit în minutul 72, la capătul unei faze lucrate ca la carte de Vârfu și finalizată de atacantul nostru cu o atingere fină din gheată.

Chiar dacă și-a trecut în cont inclusiv un penalty ratat, Cosmin Matei a fost unul dintre oamenii decisivi în victoria din Cupa României cu Partizanul Tudora

Chiar dacă și-a trecut în cont inclusiv un penalty ratat, Cosmin Matei a fost unul dintre oamenii decisivi în victoria din Cupa României cu Partizanul Tudora

Calificare în semifinalele Cupei României

4-0 a fost și scorul final al unui meci, repet, în care nu s-a pus serios problema câștigătoarei. Se pot supăra prietenii de la Tudora, dar ăsta-i adevărul. Iar dacă se concretiza penalty-ul sau una, două din celelalte mari ocazii de care Echipa Super12 a beneficiat…

Urmează tragerea la sorți a ”careului de ași”, unul în care Vârfu nu va fi cap de serie. Și apropo de echipele calificate în această fază a cupei, nu putem trece cu vederea marea surpriză reușită de Păltiniș, echipă de Liga a V-a, care s-a impus, la penalty-uri, în meciul cu Unirea Curtești. Bucecea a învins-o pe Albești în deplasare, scor 2-1, în cel mai echilibrat duel al sferturilor, o altă semi-surpriză fiind livrată de Sulița, care a eliminat-o pe Inter Dorohoi.

Trăgând linie, în semifinale Pro Sport Vârfu Câmpului va juca ori cu Bucecea, ori cu Sulița, capi de serie prin prisma clasărilor mai bune din sezonul 2022/23 al Ligii a IV-a

Rezultate sferturi Cupa României, faza județeană

Rezultate sferturi Cupa României, faza județeană – Sursa Ajf Botoșani

Pauză – deplasare, deplasare, Dorohoi

Pro Sport Vârfu Câmpului va sta în weekendul următor, când ar fi trebuit să joace în prima etapă a returului, contra Unirii Stăuceni, formație retrasă din campionat. Băieții lui Dobincă vor da iarăși piept cu Partizanul Tudora, în deplasare, pe 17 martie, în meciul contând pentru etapa a 15-a din Liga a IV-a.

Vârfu rămâne în deplasare și pentru jocul din a 16-a rundă. Pe 24 martie, la Stăuceni, vom întâlni Șoimii Bălușeni.
Următoare întâlnire cu fanii proprii va fi pe 31 martie, când pe ”Comunal” vine o trupă tare, Inter Dorohoi.

Până atunci: FORȚAAAAAA VÂRFUUUU!