Pro Sport Vârfu Câmpului - Inter Dorohoi

Victorie și cu Inter Dorohoi: 3-1, într-un meci greu, foarte greu!

Vreme de vară, meci de gală! Pro Sport Vârfu Câmpului – Inter Dorohoi se anunța o dispută cu toate ingredientele necesare unui meci de calitate. Și le-a avut pe toate!

Derby-ul jucat duminică, sub un soare care a ridicat temperatura din aer până pe la 25-26 de grade și i-a cam moleșit pe suporterii care au populat la maxim tribuna Comunalului și împrejurimile stadionului, a fost într-o anumită măsură ”încins” și de o mică întâmplare petrecută în săptămâna premergătoare partidei.

Cu ocazia partidei, Echipa Super 12 a propus un concurs, având ca premiu un Pay Safe de 100 lei pentru scor corect în Vârfu vs Inter Dorohoi. Inițiativa a deranjat teribil pe unul dintre oficialii clubului dorohoian, care s-a manifestat pe pagina de Facebook a formației din Vârfu, considerând concursul o ”infracțiune”. Motivul? ”De ce ați băgat Dorohoiul la pariuri, fără să-mi cereți voie?”. Reacțiile jucătorilor de la Vârfu nu au întârziat, iar răspunsul pe care oficialul l-a primit a fost unul simplu: Un concurs este doar un concurs, acesta a fost organizat în primul rând pentru suporterii clubului din Vârfu, iar Liga a IV-a din România nu este niciunde listată la pariuri. Cam atât.

Dar totuși meciul…

Lăsăm de-o parte aceste discuții fără sens și trecem la meciul în sine, o confruntare savurată de fanii din tribune, dar și de cei din mediul on-line. Totul a fost cum ne-am așteptat. în acest joc ce a opus locurile 1 și 3 ale clasamentului.

S-a râs serios după fluierul de start, când copii jucătorului nostru, Alex Cuzuban, au intrat pe teren și s-au năpustit către poarta lui Taz, hotărâți să-i dea o mână de ajutor. Inspirat, și un cățel șoricar, cât un hot-dog de mare, a testat iarba Comunalului, până a fi înhățat de stăpână și pus la locul său, în tribună.

Jocul a debutat cu o ocazie mare a echipei noastre, care ar fi putut deschide scorul încă din minutul 3. S-a opus portarul gazdelor, la înălțime pe toată durata partidei, prin prisma faptului că nu și-a ocupat postul favorit, el fiind de meserie fundaș.

A fost cam și singura fază cu adevărat animată din primele 40 de minute, pentru jocul a intrat mai apoi într-o stare de echilibru perfect între cele două formații. Contre tari, bărbătești, în special la mijlocul terenul, de acolo de unde nici Vârfu și nici Inter nu au putut dezvoltat așa cum și-a dorit, și aceasta mai ales din cauza excelentei organizări defensive din ambele tabere. E drept, aici au jucat, probabil, într-o anumită măsură și calculele reci ale hârtiei. Lider detașat al Ligii a 4-a, Pro Sport n-ar fi spus în acest joc un ”nu” hotărât unui rezultat de egalitate. La rândul lor, pentru dorohoieni un punct câștigat la Vârfu, trupă cu 13 victorii și o remiză în 14 etape, n-ar fi fost tocmai de nerefuzat.

Dar nu a fost să fie. Primul gol a venit cu doar câteva secunde înainte de finalul reprizei întâi, atunci când Vechiu a finalizat cu capul, din marginea careului mic, o fază foarte bine lucrată de înaintașii lui Dobincă și pornită de la o centrare a lui Mara. 1-0, un gol picat chiar în momentul în care cu toții ne gândeam că vom avea un ”X” la pauză, rezultat justificat după evoluțiile din primul mitan.

3 goluri după pauză

Cum era normal, jocul s-a deschis în repriza a doua. Chiar foarte repede, pentru că în minutul 47, centralul Iovu a acordat un penalty la ieșirea lui Taz dintre buturi. Jucătorii n-au protestat, așa că voi merge iarăși pe mâna lor. Eu zic că s-a acordat cam ușor această lovitură de pedeapsă, din care Pricope a marcat pentru 1-1.

Din acel minut, Vârfu a preluat frâiele meciului. Nu a fost o dominare autoritară, cum s-a întâmplat în alte jocuri, dar n-am mai văzut nici echilibrul din prima repriză. Golul de 2-1 a venit repede, Cosmin Matei trecându-și în cont, în minutul 54, o nouă reușită.

Fazele la poarta Inter-ului n-au fost puține, iar bara lui Mara – un șut splendid de la aproximativ 30 de metri – putea liniști confruntarea. E drept și oaspeții au avut un șut în bară, o fază care daca era fructificată putea da o altă dinamică derby-ului.

Ultimul gol, cel decisiv, ne-a aparținut în cele din urmă. Și, așa cum se întâmplă în fiecare meci jucat de Vârfu, trebuie să vină și un gol ”de kilogramă”. De data asta i-a aparținut lui Irimescu Adelin, care a marcat în minutul 86 în stilul lui Hagi la mondialul din ’94. O minge pentru recuperată muncit, un șut din banda stângă, un lob lung și perfect peste defensiva interiștilor, dar și peste portarul formației vizitatoare.

3-1 și victorie în derby-ul intens, greu, dar și frumos cu Inter Dorohoi, rezultat în urma căruia Pro Sport își menține avansul de 5 puncte în fața locului secund, Albești, Viitorul având și un meci mai mult jucat.

Pro Sport Vârfu Câmpului – Inter Dorohoi, scor 3-1 – Rezumatul meciului

O etapă și mai scurtă

Ce se contura încă din weekend-ul trecut, s-a confirmat duminică. După ce nu s-a prezentat la meciul cu Vârfu din deplasare, Șoimii Bălușeni nu a făcut nici deplasarea la Albești, formația renunțând la a mai evolua în acest sezon. Este trist ce se întâmplă, asta și în condițiile în care Șoimii devine a doua echipă retrasă din campionat, după Unirea Stăuceni.

În acest condiții, etapa a 17-a a fost mai scurtă decât de obicei, două dintre formații, Sportivul Trușești și cea menționată, Viitorul Albești, având pauză în weekend.

Liga 4 – Rezultatele etapei a 17-a

PARTIZANUL TUDORA – UNIREA CURTEȘTI, SCOR 1-1 (1-0 PAUZĂ)
AFC SULIȚA – UNIREA SĂVENI, 3-0 (3-0)
VOINȚA ȘENDRICENI – VIITORUL BORZEȘTI 0-0
ACS PRO SPORT – INTER DOROHOI, 3-1 (1-0)
AS 2000 BUCECEA – ACS EPURENI, 2-1 (2-1)
VIITORUL ALBEȘTI – ȘOIMII BĂLUȘENI, 3-0 (neprezentare)
A stat Sportivul Trușești

Liga 4 – Programul etapei a 18-a

În runda viitoare, Pro Sport are a doua deplasare a campionatului la Curtești. Și în tur am jucat pe terenul campioanei din sezonul precedent, din cauza unor evenimente găzduite atunci de Comunal. A fost însă bine, Vârfu câștigând în fața Unirii cu scorul de 3-2, după 2-1 la pauză.

Clasamentul la zi al Ligii a 4-a

Clasamentul la zi al Ligii a 4-a

Programul etapei a 18-a: Duminică 7 aprilie

SPORTIVUL TRUȘEȘTI – PARTIZANUL TUDORA
ACS EPURENI – AFC SULIȚA
VIITORUL BORZEȘTI – AS 2000 BUCECEA
VIITORUL ALBEȘTI – VOINȚA ȘENDRICENI
ACS UNIREA CURTEȘTI – PRO SPORT VÂRFU CÂMPULUI
ȘOIMII BĂLUȘENI – INTER DOROHOI
UNIREA SĂVENI STĂ