BARAJ DE PROMOVARE

ULTIMĂ ORĂ! Botoșani vs Iași, la barajul de promovare în Liga a III-a!

Astăzi, 6 februarie, la Casa Fotbalului, a fost efectuată tragerea la sorți a barajelor de promovare în Liga 3. 

Conform Hotărârii Comitetului Executiv din 29 mai 2014, promovează din Liga 4 în Liga 3, campionatul ediţiei 2024/2025, cele 21 de echipe câştigătoare ale jocurilor de baraj dintre cele 42 de campioane judeţene declarate de AJF/AMFB.

În conformitate cu împărţirea pe regiuni administrative a ţării și ţinând cont de necesitatea de a avea şase judeţe în fiecare regiune, cele 42 asociaţii au fost împărțite în 7 regiuni. Regiunea 1 a fost fost formată din județele Bacău, Botoșani, Neamț, Iași, Suceava și Vaslui.

Baraj cu câștigătoarea Ligii a IV-a din Iași

Conform tragerii la sorți, câștigătoarea competiției pe județul Botoșani, va accede la un baraj de promovare în Liga a III-a cu cea mai bună formație a județului Iași.

Actualmente, lider în Liga a IV-a din Județul Botoșani este formația din Vârfu Câmpului. Băieții lui Dobincă au un avans consistent în fruntea clasamentului, urmăritoarele din Dorohoi și Albești fiind la 8 lungimi distanță.

În județul vecin, bătălia pentru locul 1 este mult mai echilibrată. După 16 partide, CSM Pașcani se află pe primul loc, cu 39 de puncte, secondată de ACS USV Iași, cu 38 de puncte. Pe 3 vine Victoria Lețcani (34), urmată îndeaproape de Tonmir Iașși, Moldova Cristești și Stejarul Dobrovăț.

Clasamentul la vârf în Liga a IV-a din județul Iași

Clasamentul la vârf în Liga a IV-a din județul Iași

Jocurile de baraj se vor desfăşura în sistem eliminatoriu, tur – retur, pe 16 iunie 2024, ora 18:00, respectiv 23 iunie 2024, ora 17:30, iar potrivit tragerii la sorți, formația din Botoșani va evolua în primul meci pe teren propriu