tragere la sorti baraj de promovare liga a 3-a

Tragerea la sorți a barajelor de promovare în Liga 3: Vezi întreg calendarul!

Federația Română de Fotbal a dat publicității data la care vor fi efectuate tragerile la sorți a barajelor de promovare în Liga 3. 

Conform site-ului oficial al forului, evenimentul va avea loc marți, 6 februarie, începând cu ora 12:00, la Casa Fotbalului, și va fi transmis în direct pe Facebook FRF și YouTube FRF TV.

Conform Hotărârii Comitetului Executiv din 29 mai 2014, promovează din Liga 4 în Liga 3, campionatul ediţiei 2024/2025, cele 21 de echipe câştigătoare ale jocurilor de baraj dintre cele 42 de campioane judeţene declarate de AJF/AMFB.

Jocurile se desfăşoară în sistem eliminatoriu, tur – retur, pe 16 iunie 2024, ora 18:00, respectiv 23 iunie 2024, ora 17:30.

În același comunicat se precizează că, în conformitate cu împărţirea pe regiuni administrative a ţării și ţinând cont de necesitatea de a avea şase judeţe în fiecare regiune, cele 42 asociaţii vor fi împărțite în 7 regiuni:

  • Regiunea 1: Bacău, Botoșani, Neamț, Iași, Suceava, Vaslui
  • Regiunea 2: Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj
  • Regiunea 3: Alba, Brașov, Mureș, Covasna, Harghita, Sibiu
  • Regiunea 4: Arad, Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș, Gorj, Mehedinți
  • Regiunea 5: Dolj, Olt, Vâlcea, Argeș, Teleorman, Dâmbovița
  • Regiunea 6: Călărași, Giurgiu, Ialomița, București, Ilfov, Prahova
  • Regiunea 7: Brăila, Galați, Tulcea, Constanța, Buzău, Vrancea

Pentru fiecare regiune în parte, tragerea la sorţi va fi făcută doar între cele şase echipe, stabilindu-se astfel cele trei jocuri de baraj din fiecare regiune – prima echipă extrasă din urnă pentru fiecare joc de baraj este echipa organizatoare a jocului tur, returul urmând să se desfăşoare pe terenul echipe adverse, care va dobândi calitatea de organizator al jocului.

Reamintim că echipa Pro Sport Vârfului Câmpului are ca obiectiv promovarea în eșalonul 3 valoric al țării. După disputarea turului din Liga a IV-a, trupa lui Dobincă este prima în clasament, având un avans de 8 puncte față de următoarele clasate, Inter Dorohoi și Viitorul Albești.

După perioada de pregătire a returului, în care va evolua în câteva meciuri amicale, Pro Sport Vârfu Câmpului va disputa primul meci oficial din acest an. Pe 3 martie, formația noastră va evolua în turul 5 al Cupei României, contra unui adversar ce urmează a fi tras la sorți. Startul în returul ligii a IV-a va veni mai târziu pentru Vârfu Câmpului. În prima rundă din 2024, Pro Sport ar trebui să joace, conform țintarului, cu Stăuceniul, echipă retrasă din campionat.