ECHIPA SUPER 12 PRO SPORT VÂRFU CÂMPULUI - VOINȚA ȘENDRICENI SCOR 5-1

Scurt, pe 5! Victorie clară cu Șendriceniul, într-o etapă perfectă!

”OOOOOO! Nicoletaaaaaa! Bine ai venit!”, a strigat în cor tribuna (din nou) bine populată a ”Comunalului” din Vârfu.

Nu era Nicoleta, tușiera simpatică din a IV-a care știe să calmeze, cu un zâmbet frumos și o vorbă înțeleaptă, și jucătorul nemulțumit de o decizie și fanul nervos. Era o altă tușieră, mai tinerică, la fel de profi în meseria sa. Însă doar una-i Nicoleta!

Una peste alta, însă, în Pro Sport Vârfu Câmpului – Voința Șendriceni nici nu au fost prea multe de arbitrat. Nu au existat faze controversate, lovituri dure care să necesite avertismente. Mai clar, a fost un meci care s-a liniștit în doar 18 minute.

După succesul cu Viitorul Albești din runda trecută, băieții lui Dobincă au declarat la unison că partida cu Șendriceniul va fi grea. Parte pentru că Voința reușise un rezultat bun etapa trecută, 1-1 cu Tudora, parte pentru că ”au lot, mă!”, parte pentru că Vârfu se confrunta cu o serie de absențe pentru acest meci, în frunte cu experimentatul Mara.

2-0 pauză, 5-1 final

Dar….meciul s-a liniștit după 18 minute, pentru că, extrem de montată Echipa Super 12 reușit să marcheze chiar de două ori în acest interval. Pălimaru a deschis scorul încă din minutul 3 – a 12-a reușită stagională pentru Calu’ – iar ”Luci” Tărnăuceanu a dus scorul 2-0 în minutul 18.

Pentru Luci a fost doar prima reușită a partidei, jucătorul nostru completând o ”triplă”, prin golurile din minutele 59 și 67. Este a doua prestație consistentă a lui Luci în interval de două săptămâni, în duelul cu Borzești-ul din etapa a 9-a, decarul Echipei Super12 punctând de alte două ori.

”Tabela” a fost închisă de tânărul Cocriș, care a marcat în minutul 79, la doar câteva zeci de secunde după ce a fost introdus în joc. Unicul gol al oaspeților a picat în minutul 74. Scor final 5-1, al 9-lea succes în 10 partide pentru echipa Pro Sport. 

6 puncte avans!

Am trecut în fugă peste statistica meciului, pentru că alte două aspecte trebuie evidențiate. Mai întâi felul în care s-a prezentat echipa oaspete. Nu au prins ziua cea mai bună cei din Șendriceni, cele 5 goluri fiind primite în condițiile unei tactici de joc a oaspeților în care, mai ales până la pauză, a primat organizarea defensivă. Au mai fost câteva ratări mari trecute în contul lui Grumi & co., majoritatea puse pe seama denivelărilor supărătoare ale terenului de joc. Iar ca o paranteză, la interviul de după meci, edilul din Vârfu Câmpului, doamna Huțu, a promis investiții importante în infrastructura sportivă a comunei. Cu alte cuvinte, vești foarte bune!

Mai importantă, însă, este situația la zi din clasament. Vârfu a bifat acest succes clar, într-o rundă în care principalele contracandidate la prima poziție s-au împiedicat. Poate acuzând și o cădere de moral după înfrângerea din confruntarea cu Vârfu de acasă, scor 0-2 în runda anterioară, Viitorul Albești a pierdut cu 0-3 la Inter Dorohoi, meci disputat la Darabani. Și Tudora a ”comis-o” duminică, chiar pe teren propriu, scor 0-2 cu Bucecea.

Rezultatele i-au betonat Echipei Super12 prima poziție, distanța care o separă de urmăritoarele Albești și Tudora majorându-se la 6 puncte, cu două runde înaintea finalului primei părți a campionatului. Iar prin prisma golaverajului net superior (+29, față de +15, respectiv +13), șansele ca Pro Sport Vârfu Câmpului să mai piardă titlul neoficial de campioană de toamnă sunt acum aproape nule. Asta chiar dacă în runda viitoare, Vârfu va fi angrenată, în deplasare, în derby-ul local cu Bucecea, trupă care, iată, are un final excelent de tur.

Dar avem încredere! Vârfu merge bine și evoluțiile echipei ne dau încredere că băieții lui Dobincă nu se vor întoarce cu mâna goală nici de la Bucecea.

Forța, Vârfu!

Vezi galeria foto!