Pro Sport Vârfu Câmpului - Sportivul Trușești

Pro Sport Vârfu Câmpului – Sportivul Trușești, scor 7-0: Cel mai clar succes, într-o etapă perfectă!

Pro Sport Vârfu Câmpului – Sportivul Trușești

Nu că subsemnatului îi era frică de acest meci. Dar mă rodea o mică doză de incertitudine, apărută după cele întâmplate în săptămâna de după meciul cu Unirea Curtești. 

Jucătorii n-au digerat tocmai bine egalul cu Unirea, într-un moment în care și Albeștiul, a doua clasată, părea a reintra în ritmul din prima parte a sezonului. A fost nevoie de câteva discursuri de fin psiholog sportiv ale antrenorului Dobincă, pentru a readuce moralul din lot la cotele obișnuite.

Apoi, chiar în dimineața partidei cu Sportivul, a venit și vestea că Luci nu va face deplasarea. Fără îndoială o pierdere ofensivă grea pentru Echipa Super12, în contextul în care și din apărare urma să ne lipsească un om de bază, Otrocol.

Până la urmă, însă, totul a ieșit așa cum ne-am dorit!

4-0 pauză

Pe drumul către Vârfu, cu Ciocuță și Mara și mașină, mi-am permis să dau o mică predicție: scor 2-0 până în minutul 20, ”ca să nu fie nicio emoție”. Nota bene: mi-a ieșit!

Doar primele minute ale partidei cu Trușeștiul, ultima clasată, formație fără victorie în 16 etape, au fost echilibrate. Mai exact până în minutul 12, când Ovidiu Boșcu a modificat pentru prima oară tabela, fructificând cu calm excelentă pasă primită de la Vechiu.

Nici Mircea nu a rămas dator. Jucătorul ajuns în această iarnă sub comanda lui Dobincă, a șutat imparabil din careu, după o fază în care nu a putut fi oprit de doi dintre apărătorii adverși. Minutul 16, iar succesul clar al formației noastre începe să se contureze.

Lucrurile s-au simplificat și mai mult pentru Pro Sport, după ce oaspeții au rămas în 10 oameni. Iar pe chat-ul live al partidei curgeau comentariile legate de scorul final: 6-0, 9-0 chiar și un 12-0. Până la urmă a fost pe undeva pe la mijloc.

4-0 până la pauză, pentru că în rol și-a intrat Matei. Două ”bobițe” ale lui Cosmin, în minutele 24 și 31,  dar nu orice fel de ”bobițe”. Pentru că atunci când marchează, Cosmin ține neapărat să o facă cu stil, iar ambele reușite din acest meci au fost de super calitate. Atât de frumoase, încât nici măcar nu mai amintim ocazia rarisimă de 1 la 1 cu portarul :). Cu ambele picioare ”butie”, cum se spune pe la noi, și obosit după superbul efort din prima repriză, Matei a fost schimbat la pauză.

Cel mai clar succes al campionatului!

În repriza a doua recitalul a continuat. Mara, care a avut o bară în primul mitan, și-a trecut în cont o dublă. Nu marchează des mijlocașul nostru de creație, pentru că e ocupat să-și pună în valoare coechipierii, dar uneori vine și rândul său. În minutul 53, execuția în stil Paul Scholes, de la aproximativ 20 de metri, i-a permis portarului echipei oaspete doar să urmărească cum mingea ajunge, iarăși, în ațe.  Golul 6, al doilea al lui Mara, picat în minutul 69, a venit în urma unei acțiuni de echipă. O construcție simplă, contra unei defensive visătoare, și o finalizare ușoară.

Scorul căpăta proporții, iar dacă s-ar mai fi concretizat măcar jumătate din ocaziile avute de Vârfu…Ei, bine, se putea ajunge fără mari emoții chiar la un scor cu două cifre trecute în dreptul nostru. S-a oprit, totuși, la 7-0, Irimescu Adelin primind recompensa pentru cele 90 de minute în care a alergat, a recuperat și a pasat, cât nu fac unei jucători de Liga 1, într-un tur de campionat.

Cosmin Matei și ”Mara” Orășanu au reușit fiecare câte o dublă în succesul cu Sportivul Trușești

Cosmin Matei și ”Mara” Orășanu au reușit fiecare câte o dublă în succesul cu Sportivul Trușești

Etapa perfectă!

Victorie clară, așadar, pentru Pro Sport Vârfu Câmpului, care a ajuns la 47 de puncte acumulate în 17 runde. Foarte important este însă alt aspect. După jocurile rundei a 19-a, distanța față de urmăritoarea Viitorul Albești s-a majorat!

Așa cum aminteam și în avancronica rundei, Viitorul se pregătea de o deplasare foarte dificilă la Bucecea. Și chiar așa au stat lucrurile, AS 2000 impându-se cu scorul de 3-1 (1-0 pauză), un rezultat excelent pentru echipa noastră. Astfel, Viitorul a rămas cu zestrea de 41 de puncte, cu 6 sub noi, a doua clasată având și un meci în plus disputat. E bine!

Nu doar Albești-ul s-a împiedicat în această etapă. Menținând ritmul ridicat din remiza cu Vârfu, Unirea Curtești a bifat un nou meci bun și un rezultat pe măsură, învingând-o în deplasare (meciul s-a jucat la Darabani) pe Inter Dorohoi, scor 2-1.

O altă performeră a rundei a fost Partizanul Tudora, învingătoare clară, scor 6-1, în disputa de acasă cu Unirea Săveni. Să reținem acest rezultat, pentru că în etapa următoare, Pro Sport Vârfu Câmpului va evolua chiar contra Unirii. Meciul se dispută la Săveni, duminică 21 aprilie, de la ora 11:00.

Clasamentul la zi în Liga a 4-a

Clasamentul la zi în Liga a 4-a

Rezultatele complete ale etapei a 19-a

Partizanul Tudora – Unirea Săveni, scor 6-1 (2-0 la pauză)
AFC Sulița – Viitorul Borzești, 4-1 (2-0)
AS 2000 Bucecea – Viitorul Albești, 3-1 (1-0)
Inter Dorohoi – Unirea Curtești, 1-2 (1-0)
Pro Sport Vârfu Câmpului – Sportivul Trușești 7-0 (4-0)
Au stat ACS Epureni și Voința Șendriceni

Programul etapei a 20-a (21 aprilie)

Viitorul Albești – AFC Sulița
Voința Șendriceni – AS 2000 Bucecea
AS Sportivul Trușești – Inter Dorohoi
Unirea Săveni – Pro Sport Vârfu Câmpului
ACS Epureni – Partizanul Tudora
Vor sta Unirea Curtești și Viitorul Borzești