PARTIZANUL TUDORA - PRO SPORT VÂRFU CÂMPULUI SCOR 1-6 LIGA 4 - ETAPA 15

Partizanul Tudora – Pro Sport Vârfu Câmpului, scor 1-6: Spectacol și goluri de generic!

Partizanul Tudora – Pro Sport Vârfu Câmpului, scor 1-6! Succes clar, într-un meci cu goluri de Liga Campionilor!

Ia tricoul, pune hanoracul de iarnă, geaca – ”Una mai groasă, că cine știe”!
Izmene? ”Nu, nu-mi iau”. ”Ești sigur?” ”Hmmm…nu, nu-mi iau!”. 

M-am ambalat precum kinderul care pleacă cu colinda de Crăciun, ferm convins că ”va fi răcoare bine la Tudora”.

Primăvara de la Tudora

Canci! A fost o vreme de primăvară autentică, iar soarele ne-a încins chiar bine, pentru că până prin minutul 70 a bătut direct în capul nostru și în sculele cu care s-a făcut live-ul.

Dar mai important, a fost o vreme superbă pentru un meci foarte bun, cu 7 goluri, unul mai frumos ca altul. Ca să fie bine și să nu fie rău, și ca fanii ce au umplut tribuna stadionului din Tudora să aibă ce vedea.

Și apropos de stadionul Partizanului, jos pălăria pentru cei care se ocupă de această bază: tribună curată și ACOPERITĂ(!!!) și un teren de joc cum puține sunt la noi în județ. Felicitări!

7 goluri! Și ce goluri!

Pro Sport și-a trecut în palmares, la Tudora, o nouă victorie clară. A fost 6-1, al 12-lea succes în 13 etape pentru formația lui Dobincă și al 3-lea în tot atâtea meciuri cu Partizanul în acest sezon (3-0 în tur, 4-0 în Cupa României).

Dar…

Dar Tudora a jucat bine de tot, iar rezultatul – să nu se supere pe mine Mara & co. – nu a fost 100% conform cu ceea ce s-a întâmplat pe teren. Meritam să câștigăm, chiar ”în handicap” cum ar spune Stero , dar nu la o diferență atât de clară. Asta pentru că am văzut o formație Partizanul mult mai energică decât în urmă cu săptămâni, în meciul de cupă. O echipă elastică, capabilă să atace foarte, foarte rapid, mai ales pe flancuri, dar să și revină pronto în apărare. O formație care și-a înțeles carențele, de la talia net inferioară formației noastre, până la lipsa unui atacant central puternic, care să pună presiune pe fundașii noștri și pe Taz.

Una peste alta, însă, și ai noștri au știut să scoată în evidență chiar aceste probleme ale gazdelor. Iar primele două goluri, parcă trase la indigo, au venit chiar pe axul central al apărării gazdelor, slab protejat. Mara , în minutul 30 și Grumi în prelungirile primei reprize, l-au executat cu câte un lob perfect pe portarul gazdelor, ajuns în postură de ”n-am avut ce să mai fac, fraților”. Cele două reușite au încadrat prima mare ocazie de gol gazdelor, de fapt o dublă oportunitate, pe care o puteți urmări aici.

Orășanu Leonard Ciprian, alias Mara, a deschis scorul la Tudora, cu un lob superb

Orășanu Leonard Ciprian, alias Mara, a deschis scorul la Tudora, cu un lob superb

Alte 5 reușite în repriza a doua

Realizări foarte frumoase ale lui Mara și Grumi, care au venit parcă să anunțe festivalul de super-goluri de după pauză.

Primul care a înscris în repriza a doua a fost Tărnăuceanu. Intrat la pauză, Luci a finalizat simplu, în minutul 56, o fază începută de la limita careului nostru lucrată ca la carte de Echipa Super12.

A venit, aproape imediat, în minutul 62, și reușita de onoare a gazdelor. Au ținut să fie una aparte, în stilul impus de joc, tânărul Irimia învingându-l pe Taz cu un călcâi fin, din marginea careului mic.

Bucurie în tribune și un apel din partea fanilor la un forcing, dacă nu pentru egalare, măcar pentru un nou gol. Automat, însă, mai puțină precauție într-o apărare destul de fragilă, cum spuneam, mai ales pe zona centrală.

Și ala a picat golul patru, în minutul 64, atunci când Cosmin Matei a marcat splendid, dintr-o semifoarfecă imparabilă. Se restabilea avansul liniștitor de 3 goluri, dar scorul nu a rămas acesta. Nu au fost de acord Pălimaru, care a înscris în minutul 79 pentru 5-1, a 15-a reușită stagională pentru ”Calu”, golgeterul la zi al ligii, și tânărul Rusu.

Golazzo reușit de Rusu!

Foarte bun în jocul de Cupa României cu Tudora, tânărul jucător transferat în această iarnă de Pro Sport a marcat în minutul 81 un golazzo, care intră, din punctul de vedere al subsemnatului, direct în topul 3 al celor mai frumoase goluri înscrise de Vârfu în acest sezon. După ce și-a așezat cu calm mingea primită, Rusu a șutat impecabil de la aproximativ 28 de metri, catapultând mingea în dreapta porții gazdă, exact acolo unde fac păianjenii love. Un vinclu superb, care a ridicat în picioare toți suporterii prezenți la meci, fani ai ambelor formații.

37 de puncte din 39 posibile

6-1 scor final la Tudora, iar Vârfu și-a trecut astfel în cont al 12-lea succes al sezonului, ajungând la 37 de puncte acumulate, din 39 posibile. Nu a crescut avansul față de a doua clasată, Viitorul Albești, care s-a impus la rândul său în această rundă, 4-2 acasă cu Epureniul. Ecartul a rămas de 5 puncte, cu precizarea că Viitorul are de stat o etapă. Pro Sport are, însă, din nou 8 puncte peste Inter Dorohoi, formația care nu a evoluat în etapa a 14-a.

Rezultatele complete ale etapei a 15-a din Liga 4:

PARTIZANUL TUDORA – PRO SPORT VÂRFU CÂMPULUI, SCOR 1-6 (0-2)
AS 2000 BUCECEA – SPORTIVUL TRUȘEȘTI, 6-1 (4-1)
VOINȚA ȘENDRICENI – UNIREA SĂVENI 3-1 (2-0)
VIITORUL ALBEȘTI – ACS EPURENI 4-2 (2-1)
VIITORUL BORZEȘTI – ȘOIMII BĂLUȘENI 2-1 (0-0)
AFC SULIȚA – ACS UNIREA CURTEȘTI 4-3 (4-1)
INTER DOROHOI A STAT

Clasament Liga 4 Botoșani, după 14 etape

Clasament Liga 4 Botoșani, după 14 etape

Șoimii și apoi Inter

În ultimele două runde din martie,  cele cu  numerele #16 și #17, Pro Sport va întâlni adversari cu ținte diferite. Duminică,  24 martie, la Stăuceni, băieții lui Dobincă dau piept cu Șoimii Bălușeni, locul 10 al ierarhiei, cu tot atâtea puncte acumulate și tot atâtea eșecuri înregistrate în actualul campionat. Iar dacă Șoimii vor să mai urce puțin în clasament, rivala de pe 31 martie, Inter Dorohoi, vânează în continuare prima poziție. O echipă dificilă, în unul dintre meciurile cu greutate ale returului Ligiii a IV-a. Ne revedem. așadar, cu suporterii din Vârfu în final de lună, pentru a-i încuraja într-un duel cu miză ridicată!

 

REZUMAT LIGA 4: PARTIZANUL TUDORA – PRO SPORT VÂRFU CÂMPULUI