Vârfu Câmpului - ACS Epureni

Liga 4, etapa #21: Al treilea meci cu ACS Epureni și primele calcule

Duminică, 28 aprilie, Liga a 4-a programează duelurile rundei cu numărul 21. Este o etapă, din nou, foarte importantă pentru Echipa Super12, care-și are șansa de a-și majora la 11 puncte avansul față de a doua clasată, înaintea ultimelor 5 etape ale campionatului.

Vârfu Câmpului – ACS Epureni: A treia ”directă” a stagiunii

În etapa a 21-a, Pro Sport Vârfu Câmpului va primi vizita formației ACS Epureni. Cele două se vor afla față în față din nou, pentru a treia oară în acest sezon.

În primul duel, consemnat pe data de 8 octombrie 2023 și contând pentru turul campionatului, cele două au remizat fără goluri. Pe terenul Epureni-ului s-a consemnat, astfel, primul din cele două dueluri stagionale în care Vârfu nu s-a impus.

Trupa lui Dobincă nu a întârziat, însă, foarte mult, până a bifa și o victorie în fața echipei din Epureni. Aceasta a venit în turul 4 al Cupei României, meciul programat pe 18 noiembrie, la Vârfu, fiind câștigat de Pro Sport cu scorul de 4-2.

Primele calcule la titlu

Succesul, unul argumentat de evoluțiile formației noastre din actualul campionat, ne-ar aduce în postura de a face primele calcule pentru câștigarea titlului. Spunem acest lucru pentru că în runda de duminică, Viitorul Albești, a doua clasată, va sta, formația având de disputat în runda 21 meciul cu Unirea Stăuceni, echipă retrasă din campionat.

Prin urmare, cu 3 puncte cucerite contra ACS-ului, Pro Sport Vârfu Câmpului s-ar distanța de ocupanta locului 2 la 11 lungimi, cu 5 runde rămase de disputat din campionat. Calculele ne spun că titlul ar putea fi astfel matematic trecut în palmaresul echipei noastre, ori în runda viitoare, dacă Viitorul nu se impune acasă, cu Tudora și Pro Sport se va întoarce învingătoare de la Borzești, ori în etapa a 23-a (12 mai) atunci când Pro Sport și Albeștiul vor fi chiar față în față, la Vârfu. În ecuația prezentată, Păli & co. și-ar adjudeca locul 1 chiar și în cazul unei remize în meciul direct cu Viitorul.

Programul etapei #21:

Duminică, 28 aprilie (toate meciurile se dispută de la ora 11:00):

Partizanul Tudora – Viitorul Borzești
AFC Sulița – Voința Șendriceni
Unirea Curtești – AS Sportivul Trușești
Inter Dorohoi – Unirea Săveni
Pro Sport Vârfu Câmpului – ACS Epureni
Nu se dispută: Șoimii Bălușeni* – AS 2000 Bucecea
Va sta: Viitorul Albești
*Șoimii Bălușeni a fost exclusă din campionat.

Clasamentul Ligii a IV-a, înaintea etapei #20

Clasamentul Ligii a IV-a, înaintea etapei #20