Unirea Săveni - Pro Sport Vârfu Câmpului

9-1 la Săveni! Pro Sport Vârfu Câmpului bifează scorul campionatului!

Este o formație rock din Chișinău, poate ați auzit de ea, care se numește ”Gândul mâței”. Da, chiar așa. ”Gândul mâței”. Iar unul dintre hiturile acestei trupe, ”La Ciocana”, începe  într-un ritm foarte heavy: basul la maxim, chitarele parcă stau să se rupă, susținute frenetic de ritmul agresiv al bateristului.

Cam așa a început și meciul cu Unirea, jucat duminică de Echipa Super 12 la Săveni, duel contând pentru runda #20 din Liga 4. Nici nu terminasem de citit echipele de start, aducând laude în plus oamenilor care au reușit să construiască la Săveni cea mai modernă bază sportivă din județul Botoșani, că a picat și primul gol. Lucian a șutat plasat, mingea a refuzat să intre în poartă, dar a nimerit bara, sărind la Mircea Vechiu care a îndeplinit o simplă formalitate. Era minutul 5.

2-0 s-a făcut 4 minute mai târziu. Mara a fost omul cu golul, mijlocașul nostru marcând calm, din centrul careului, după o minge recuperată destul de simplu în marginea careului advers.

Ceva e putred în apărare

De altfel ”simplu” este cuvântul care definește cel mai bine acest meci, de la ușurința cu care Vârfu s-a desprins pe tabelă, până la lejeritatea cu care s-au marcat toate golurile. Știam, din statistici, că Unirea nu are cea mai sigură defensivă a ligii – 70 de goluri primite până la meciului cu noi – dar pe teren, în jocul de duminică trupa din Săveni a stat foarte prost. Mult mai prost decât în meciul tur de la Vârfu și acela pierdut cu 0-6.

Nu am înțeles deloc logica acestui stil de joc la offside al gazdelor, care a avut drept consecință directă eșecul drastic. Să joci la offside, mai ales într-o ligă inferioară, este o inovație, dar pentru ca o astfel de tactică să dea și roade, trebuie să te poți baza pe o echipă capabilă să dea valoare acestei tactici. Nu a fost cazul, chit că atacanții noștri au fost surprinși în offside în cel puțin 20 de ocazii. De alte 9 ori, însă, nu, Păli & co. profitând din plin de spațiile imense din apărarea Unirii.

Scorul a luat proporții în minutul 12, când chiar Clement Pălimaru a dat startul a ceea ce avea să fie pentru el o cvadruplă. Mara a trimis mingea în jumătatea Unirii, acolo unde în loc de apărătorii ”alb-albaștrilor” nu erau decât atacanții noștri. Păli a primit o minge din tușă, marcând fără emoții în poarta goală.

Cam la fel s-a înscris și golul 4. Permanent în block-starturi, gata să acționeze către poarta adversă, Mircea Vechiu a lucrat frumos o minge pasată tot lui Pălimaru. Identic cu faza golului 3, nemarcat de niciun defensiv advers, la doar 7-8 metri de poartă, Clement a dat din prima, plasat, fără șanse pentru goalkeeper-ul gazdelor.

”Give me five” până la pauză

Pe chat-ul transmisiunii live de la Săveni începuseră să curgă predicții astronomice de scor corect final, majoritatea cu două cifre în dreptul vizitatorilor. Doar PAIN, un utilizator din Săveni, stabilit în Germania, și Cosmin, un băiat care a stat în tribună la 3 metri de mine, și-au păstrat optimismul, din ce în ce mai rezervat, însă, pe măsură ce minutele treceau și golurile se adunau în ”ațele” gazdelor. Pentru că până la pauză a venit și golul 5. Mara nu a mai încercat cârligul clasic din corner, direct pe poartă, ci a pasat scurt cu Păli, mingea care i-a revenit fiind pusă perfect pe capul lui Luci Tărnăuceanu, ajuns la golul 11 personal din acest campionat.

4-1 scorul reprizei a doua

Gabi, președintele clubului, le-a reproșat, finuț, băieților faptul că s-au relaxat cam mult în repriza a doua, nefinalizând câteva situații excelente de gol. Antrenorul Cip Dobincă s-a referit doar la primele 10-15 minute ale părții secunde, în care Unirea a fost mult mai prezentă pe teren.

Mare lucru, în schimb, nu s-a întâmplat, pentru că cei care au continuat să marcheze au fost tot jucătorii de la Vârfu. Era minutul 54 când Păli a finalizat cu un vârf fin de bocanc, încă o pasă ce l-a găsit atât de liber în centrul careului advers, încă subsemnatul a crezut că se va acorda offside. Fază a fost regulamentară, iar Clement își trecea deja în palmares hattrick-ul.

Încă vreo 15 minute tabela – sau mai bine zis tabelele, două pe bijuteria de stadion din Săveni –  a rămas neschimbată, deși situațiile de gol nu au lipsit. Ale noastre, ca în prima repriză, născute din nesincronizările apărării gazdelor, a lor la penalty-ul ratat în minutul 66. De fapt nu ratat, ci apărat excelent de al nostru Taz, în zi foarte bună…cu o mică excepție.

Final de meci spectaculos!

Pe final au revenit golurile. Și nu unul sau două, ci 4! În rol și-a intrat Cosmin Matei, care a insistat să joace, în ciuda faptului că rănile de picioare îl plasau în tabăra incerților. Normal că s-a și lipit la un gol frumos. O fază frumoasă mai exact, care a început de la Mara și a fost finalizată în stil Ronaldinho, cu călcâiul, de Cosmin. 7-0, minutul 73.

Golul 8 a venit după o lovitură liberă executată atât de rapid, încât cameramanul nu a apucat să pună focusul pe a doua execuție a lui Cosmin din acest joc. Acest gol a marcat două aspecte: unu, Matei a ajuns,  și el, la 11 goluri stagionale. Și doi: Pro Sport își trecea în palmares un nou scor al campionatului, depășindu-l pe cel cu Trușeștiul din urmă cu o rundă (7-0).

Cu cele 4 goluri de la Săveni, Clement Pălimaru a ajuns la 20 de reușite stagionale

Cu cele 4 goluri de la Săveni, Clement Pălimaru a ajuns la 20 de reușite stagionale

Avea să fie chiar 9 la 0, pentru așa cum vă spuneam, Clement Pălimaru a reușit o cvadruplă în acest joc. ”Calu'” a marcat în minutul 82 al partidei cu Săveniul al 20-lea gol din acest sezon, atacantul nostru fiind actualmente și lider detașat în ierarhia golgeterilor. Îl secondează  Sandu Silviu Andrei de la Inter Dorohoi.

”Ce-o să mai vedem până la final”, se întreba retoric comentatorul meciului, la scorul de 9-0. Am mai văzut golul de onoare al gazdelor, venit cam de nicăieri, la unica greșeală a lui Taz din acest meci.

Încă o etapă excelentă pentru Pro Sport!

Și cam asta a fost! Un meci mai simplu decât ne-am fi așteptat, câștigat clar de Pro Sport Vârfu Câmpului, într-o nouă rundă foarte bună pentru noi. Asta în condițiile în care Albeștiul, a doua clasată și, prin urmare, principala contracandidată la locul 1, s-a împiedicat din nou. După eșecul de la Bucecea din runda precedentă, Viitorul a obținut doar un punct în meciul de pe teren propriu cu Sulița. Și uite așa, distanța care-i separă acum pe băieții lui Dobincă de Albești a crescut la 8 puncte, rivala având și un meci în plus disputat.

Tot în această etapă, Voința Șendriceni a obținut un succes mare, pe teren propriu, contra formației din Bucecea. Epureniul și Tudora au remizat, fără goluri, un meci important pentru Pro Sport, prin prisma faptului că în etapa a 21-a, pe teren propriu, Păli & co. se vor confrunta chiar cu ACS Epureni. Nu e un meci oarecare pentru ai noștri, care vor să-și ia revanșa după remiza la 0 și întâmplările puțin ciudate din turul cu această echipă, în care am pierdut două puncte. E drept că deja ascendentul moral este deja în tabăra trupei din Vârfu, care a dispus cu 4-2 de Epureni pe 19 noiembrie anul trecut, în turul 4 al cupei.

Rezultatele etapei #20:

Viitorul Albești – AFC Sulița, scor 1-1 (1-1 la pauză)
Voința Șendriceni – AS 2000 Bucecea 1-0 (0-0)
Sportivul Trușești – Inter Dorohoi, 1-3 (1-2)
Unirea Săveni – Pro Sport Vârfu Câmpului, 1-9 (0-5)
CAS Epureni – Partizanul Tudora, 0-0 (0-0)
Au stat: Viitorul Borzești și Unirea Curtești

Programul etapei #21:

Duminică, 28 aprilie (toate meciurile se dispută de la ora 11:00):

Partizanul Tudora – Viitorul Borzești
AFC Sulița – Voința Șendriceni
Unirea Curtești – AS Sportivul Trușești
Inter Dorohoi – Unirea Săveni
Pro Sport Vârfu Câmpului – ACS Epureni
Vor sta: Viitorul Albești și AS 2000 Bucecea

Clasamentul Ligii a IV-a, după etapa #20

Clasamentul Ligii a IV-a, după etapa #20

Unirea Săveni – Pro Sport Vârfu Câmpului: Galerie foto