Pro Sport Vârfu Câmpului - ACS Epureni, scor 4-1

Pro Sport Vârfu Câmpului – ACS Epureni, scor 4-1: O victorie de 11 puncte!

Pro Sport Vârfu Câmpului – ACS Epureni, scor 4-1! Victoria #17

Brrrrring, brrrring! ”- Abonatul apelat nu poate fi contactat!”

– Pfff, de ce nu răspunde acum!
– O fi încă pe drum, că e radar la Bucecea, nu a călcat-o și poate ajunge mai greu.
– Poate…

Vicele Ciocuță, în mașină cu Mara și subsemnatul, încerca din răsputeri să dea de antrenorul Ciprian Dobincă, plecat mai repede spre Vârfu. Vestea pe care voia să i-o dea nu era cea mai bună și venea la pachet cu o alta. Cosmin Matei, spectaculosul atacant al Echipei Super 12, i-a dat mesaj lui Ciocuță la 9 și 10, că abia atunci a plecat din Iași către Vârfu, acolo unde urma să se joace, de la 11, revanșa cu Epureniul. Iar de la Iași la Vârfu sunt vreo 140 – 150 de km, aproape imposibil de parcurs în doar 2 ore.

”Pachetul” de care vă spuneam mai cuprindea și accidentarea lui Răzvan Ionescu, un stâlp al echipei noastre la închidere sau în centrul apărării, care astfel a devenit indisponibil pentru joc. Colac peste pupăză, nici experimentatul Otro nu era refăcut, după accidentarea suferită la Curtești: ”mi-a spus medicul să iau 3 săptămâni de pauză. Intru etapa următoare. Dar merg cu voi la meci…”.

”Biliard! Dar mai jucăm?”

Sâmbătă, cu o zi înainte de Pro Sport Vârfu Câmpului – ACS Epureni, o echipă de băieți harnici de la echipă, a luat drumul Comunalului pentru o super-curățenie de primăvară. Fantastic a ieșit gazonul, care l-a și făcut pe Taz să exclame: ”De când joc eu aici, nu a arătat gazonul ăsta atât de bine! Biliard, frate!”

Dar minutele treceau, 10 fix, s-a facut 11 fără 20, tribuna s-a umplut, iar Epureniul încă nu se arăta. 11 fără 10, brigada de arbitri echipată, jucătorii de la Vârfu încălziți și gata de joc, dar nici urmă de adversari.

Nota bene: Cosmin Matei a dat peste cap probabil câteva radare, pentru că tot pe la 11 fără ceva a apărut pe teren, echipat și gata de joc. La fel de bună a fost și vestea că Otro va juca, dacă va fi nevoie. Și a jucat, în repriza a doua, și mamăăă ce bine a făcut-o! 

”Vin, mă, că ăștia-s din ăia încăpățânați, fără frică”, a fost remarca președintelui Gabi, chiar în momentul în care au parcat primele două mașini cu jucători de la Epureni. Meciul a început cu 5-10 minute mai târziu, ca să aibă și ei timp de încălzire și pentru că așa e frumos atunci când îți respecți adversarul.

Și fluier de start!

1-1 pauză

Victoria asta a fost una extrem de dorită de ai noștri. Mai întâi pentru că, astfel, Vârfu s-ar fi distanțat la 11 puncte de Albești, a doua clasată, care a stat în această rundă.

Apoi era o mică poliță de plătit. În tur a fost 0-0, unul din cele doar două meciuri pe care Vârfu nu le-a câștigat în acest sezon, iar la finalul partidei respective, mai mulți membri ai clubului gazdă s-au manifestat zgomotos și cam urât față de Pro Sport. Iar asta a deranjat.

Meciul a început tare, Epureniul arătându-și din start intenția de a ne pune mari probleme. Le-a ieșit o bună parte din joc, partida de duminică fiind în opinia mea cea mai viu disputată din acest sezon. Un ritm de joc superior ligii a IV-a și asta mulțumită unui adversar ce poate livra evoluții excelente, atunci când se capacitează la maxim.

Chiar și așa, primul gol al meciului, o bijuterie, a fost trecut încă din minutul 9 în contul nostru. Autor Irimescu Adelin, care l-a lobat cu stil, dintr-o poziție grea, pe excelentul portar al gazdelor.

Alimentați de încrederea acestui gol rapid, jucătorii de la Vârfu au accelerat către marcarea golului doi. Șanse au fost destule,  însă toate au rămas, din păcate, la statutul de mari ocazii. Scorul putea fi fără probleme măcar 3-0 în minutul 30, dar răzbunarea acestor ratări a adus golul de 1-1. Autorul a fost Cioclea, care a finalizat frumos o pasă foarte bună primită în centrul careului nostru.

Repriza a doua, altă mâncare de pește (că doar Siretul e la 100 de metri distanță)

Știam (și v-am mai spus asta): antrenorul Cip Dobincă este un bun pedagog și psiholog. Nu știu ce le-a spus la pauză jucătorilor, dar repriza a doua nu a avut prea multe lucruri în comun cu prima.

Ritmul bun de joc s-a menținut la reluarea partidei, dar ușor, ușor terenul s-a înclinat către poarta Epureniului. Mai atenți la construcție, Păli & co. nu s-au năpustit, însă, spre poarta adversă. Calm, cu încredere, au presat cât a fost nevoie pentru ca ACS să cedeze. Și le-a ieșit.

Au fost două boabe una după alta care au închis, practic, acest joc. În minutul 61, Coso a executat în stil Belodedici penalty-ul care a dus scorul la 2-1, la faza imediat următoare diferența urcând la două goluri. Marcator Pălimaru, care a mai făcut un pas uriaș către titlul de golgeter al stagiunii. Acum are 21 de reușite, cu 5 peste Sandu de la Inter Dorohoi.

Golul 4, marcat de Mara, n-am apucat să-l văd decât pe reluare, prins fiind cu drumul între laptop-ul pus la umbră (că după prima repriză se încinsese așa tare, că puteam sa fac o omletă pe el) și marginea terenul. Am prins, totuși, mica răfuială din tribune, între un fan al ACS-ului și cei vreo 100 de suporteri din Vârfu. A venit și poliția, spiritele s-au calmat destul de repede și sunt convins să cei implicați au tras, cot la cot, și o berică rece după meci.

Am prins și cartonașul roșu primit de Sauciuc. Coincidență (sau nu) același Sauciuc a fost eliminat și în partida de cupă cu Epureniul. Atunci în minutul 9, acum în minutul 75.

11 puncte avans!

Așa s-a scris istoria acestui joc, dificil, frumos și mai presus, câștigat de Pro Sport Vârfu Câmpului. Succesul a majorat distanța față de Albești, a doua clasată, la 11 puncte, iar titlul sezonului este din ce în ce mai aproape. Calculele sunt simple în acest moment, o victorie a formației noastre etapa viitoare, la Borzești, coroborată cu un ”X2” în Viitorul – Tudora, fiind ecuația echivalentă cu câștigarea, de către Pro Sport, a stagiunii 2023/24 din Liga a 4-a. Mai greu să se întâmple acest scenariu, dar nu imposibil.

Rezultatele etapei a 21-a

Partizanul Tudora – Viitorul Borzești scor 3-0 (1-0 la pauză)
AFC Sulița – Voința Șendriceni 3-1 (1-1)
Șoimii Bălușeni – AS 2000 Bucecea 0-3 la masa verde
Unirea Curtești – Sportivul Trușești 0-3
Pro Sport Vârfu Câmpului – ACS Epureni, 4-1 (1-1)
Inter Dorohoi – Unirea Săveni 5-0 (2-0)
Viitorul Albești a stat

Sărbătorile pascale mută etapa a 22-a din Liga a 4-a. Meciurile programate nu se vor juca duminică, ci sâmbătă, 4 mai. După cum s-a amintit, formația noastră are meci la Borzești, echipă de care am dispus cu scorul de 5-0 în turul campionatului.
Cel mai atractiv joc al etapei #22 este chiar cel de la Albești, acolo unde Viitorul întâlnește Tudora, grupare ce atacă, cu șanse bune, o clasare finală pe locurile 2-3.

Liga 4 – Etapa 22

Viitorul Albești – Partizanul Tudora
AS 200 Bucecea – AFC Sulița
Unirea Săveni – Unirea Curtești
ACS Epureni – Inter Dorohoi
Viitorul Borzești – Pro Sport Vârfu Câmpului

Nu se dispută
Sportivul Trușești – Șoimii Bălușeni
Voința Șendriceni – Unirea Stăuceni

Clasamentul la zi al Ligii a IV-a - Botoșani

Clasamentul la zi al Ligii a IV-a – Botoșani