Duminică aflăm adversara de la baraj: ACS USV vs CSM Pașcani » Ieșenii, în pole-position!

Duminică aflăm adversara de la baraj: ACS USV vs CSM Pașcani » Ieșenii, în pole-position!

ACS USV Iași vs CSM Pașcani: Cu cine jucăm barajul?

Duminică se dă verdictul! Dacă Pro Sport și-a asigurat matematic locul 1 la final de sezon și calificarea la barajul de promovare în Liga a III-a, încă din Sâmbăta Paștelui, adversara de la baraj va fi decisă doar după runda- epilog a stagiunii de Liga a IV-a din județul Iași. Iar acolo lupta nu s-a încheiat! ACS USV Iași și CSM Pașcani sunt la egalitate de puncte – 73 – pe prima treaptă a ierarhiei, astfel încât meciurile din ultima etapă vor fi decisive.

ACS USV Iași, în ușor avantaj

În această etapă cu numărul 30, ACS USV pare avantajată. Ieșenii vor evolua pe terenul Gloriei Bălțați, echipă clasată pe locurile 9-10, la egalitate cu Unirea Ruginoasa. 15 eșecuri în 29 de runde pentru Gloria , una dintre înfrângeri, scor 1-3, venind în duelul din deplasare cu ACS, contând pentru turul sezonului.

CSM Pașcani, misiune dificilă

De partea cealaltă, CSM Pașcani are o deplasare grea la Victoria Lețcani, locul 4 al clasamentului. Echipa din Lețcani a avut un parcurs excelent în campionatul 2023/24, obținând 19 victorii și doar 4 înfrângeri. Șase rezultate de egalitate, unul dintre acestea, extrem de prețios, în confruntarea cu CSM de la Pașcani.

Antrenorul Ciprian Dobincă, la festivitatea de decernare a trofeului Ligii a IV-a,sezon 2023/24.

Antrenorul echipei Pro Sport, Ciprian Dobincă, la festivitatea de decernare a trofeului Ligii a IV-a,sezon 2023/24.

Scenariile de departajare

Un aspect foarte important de menționat este criteriul de departajare în cazul în care cele două formații vor învinge în etapa finală și vor încheia sezonul la egalitate de puncte. Deși CFR Pașcani are un golaveraj superior, primul criteriu de departajare îl reprezintă rezultatele din meciurile directe. ACS USV Iași are avantajul în acest caz, cu o remiză la 0 în etapa a 7-a la Pașcani și o victorie cu 2-1 în returul din runda a 22-a.


Liga 4 Iași: Etapa 30 – Partidele decisive se disputa juca duminică, 9 iunie, de la ora 11:00.

GLORIA BĂLȚAȚI (locul 10) – ACS USV IAȘI
AS VICTORIA LEȚCANI (locul 4) – CSM PAȘCANI

Liga 4 Iași: Clasamentul la vârf, înaintea ultimei etape: 


Suporteri, fiți pregătiți!

Dacă în confruntarea tur de pe 16 iunie, programată d ela ora 18:00 pe Comunalul din Vârfu, mizăm pe un stadion plin, suporterii echipei din Vârfu sunt așteptați să își susțină favoriții și în manșa retur a barajului, programată pe 23 iunie, în deplasare. Sponsorii formației – Stero Slots, Xbraker, Tudor Buțan și FB – vor pune la dispoziție mijloace de transport pentru această deplasare extrem de importantă. Cei care doresc să își încurajeze echipa pot completa AICI un formular pentru a se înscrie.

Jocurile de baraj pentru promovarea în Liga a III-a se vor disputa în sistem eliminatoriu, tur – retur, pe 16 iunie 2024, ora 18:00, respectiv 23 iunie 2024, ora 17:30. Potrivit tragerii la sorți, Echipa Super 12 Pro Sport Vârfu Câmpului va evolua în primul meci pe teren propriu.