AFC Sulita - Pro Sport, scor 5-2 in ultima etapa a campionatului

AFC Sulița – Pro Sport: Revanșă bifată și final de campionat!

AFC Sulița – Pro Sport, scor 5-2

Din fericire, nu echipa noastră căuta revanșa. Rivalele de la Sulița se înfruntaseră, după cum bine știți, și în finala Cupei României, disputată miercuri. Trupa lui Dobincă a făcut un meci excelent, iar succesul echivalent cu cucerirea eventului a fost unul consistent, scor 4-0.

AFC Sulița – Pro Sport, scor 5-2 în ultima runda a sezonului

Clar mai concentrată decât Pro Sport, câștigătoare a titlului încă de la Paște,  dar mai important, dornică de revanșă, Sulița a închis perfect stagiunea. Victoria a fost clară, scor 5-2, iar aceasta s-a conturat încă de la pauză. Excelent coordonați din teren de experimentatul portar Prisacă, AFC a marcat pentru 2-0, rezultatul primei părți a jocului, în chiar primele 15 minute de joc.

Deși partida s-a echilibrat iar Pro Sport a presat mai mult, golurile venite rapid, coroborate cu lipsa de miză a partidei și absențele cu care Dobincă s-a confruntat, s-au dovedit a fi, în cele din urmă, factorii decisivi pentru eșec. Scor final 5-2 și Sulița primește astfel răsplata pentru jocul foarte bun prestat. De altfel, aspect evidențiat și la meciul de cupă, dar și în comentariul live al jocului de duminică, cel puțin prin felul în care s-a prezentat în ”directele” cu Pro Sport din actualul sezon competițional, Sulița ar fi meritat fără doar și poate o clasare mai bună la finalul stagiunii.

Punct final în campionatul 2023/2024

Și cam asta a fost! Campionatul 2023/24 și-a scris epilogul, runda finală aducând și o schimbare interesantă în clasament. Dacă ocupantele primelor două poziții erau deja cunoscute, Pro Sport și Inter Dorohoi, etapa a 26-a urma să stabilească numele formației clasate pe locul 3. AS 2000 Bucecea a câștigat cu 2-1 partida de acasă cu Inter, reușind astfel să urce pe ultima treaptă a podiumului, în detrimentul Partizanului Tudora, care a stat în acest weekend.

Albeștiul a rămas pe 5, o clasare sub așteptări, dacă ne gândim la faptul că Viitorul a fost în cea mai mare parte a campionatului, principala rivală a echipei Pro Sport, la locul 1. Grație succesului din meciul cu Vârfu, Sulița și-a atins ultimul obiectiv, acela de face rocada în clasament cu Unirea Curtești. AFC termină campionatul pe locul 6.

 

Experimentatul Vasile Prisacă a coordonat excelent din teren echipa AFC Sulița

Experimentatul Vasile Prisacă a coordonat excelent din teren echipa AFC Sulița

În subsol, Șoimii Bălușeni a rămas cu cele 10 puncte câștigate până la excluderea din campionat, din cauza neprezentărilor. Doar Borzeștiul a acumulat mai puține puncte, 9. Totuși Viitorul Borzești va rămâne în acest eșalon, grație celor două retrageri, ale echipelor din Bălușeni și Stăuceni.

Trupele ce vor întregi, cu siguranță, tabloul Ligii a 4-a din județul Botoșani în sezonul următor sunt FC Nord Păltiniș și FC Ripiceni, câștigătoarele seriilor Nord și Sud ale Ligii a V-a. Ne dorim din tot sufletul să se mai elibereze încă un loc, situație în care se ajunge dacă Pro Sport promovează. În acest caz, formațiile clasate pe locul 2 în cele două serii de Liga a V-a, vor susține un baraj de promovare în Liga a IV-a.

Merti a avut o prestație bună, chiar dacă jucătorul a început de curând antrenamentele sub comanda lui Dobincă

Titular, Merti a avut o prestație bună, chiar dacă jucătorul a început de curând antrenamentele sub comanda lui Dobincă

Rezultatele etapei a 26-a, ultima a sezonului din Liga 4

AFC SULIȚA – PRO SPORT VÂRFU CÂMPULUI, SCOR 5-2 (2-0 PAUZĂ)
AS 2000 BUCECEA – ACS INTER DOROHOI, 2-1 (0-1)
VOINȚA ȘENDRICENI – ACS UNIREA CURTEȘTI, 3-0 (0-0)
AFC VIITORUL ALBEȘTI – AS SPORTIVUL TRUȘEȘTI, 1-1 (1-0)
FC VIITORUL BORZEȘTI – CSNG UNIREA SĂVENI, 1-1 (0-0)

Nu s-au disputat:
UNIREA STĂUCENI – PARTIZANUL TUDORA
ACS EPURENI – ȘOIMII BĂLUȘENI, 3-0 la masa verde (Șoimii Bălușeni a fost exclusă din campionat)

Clasamentul Ligii a 4-a la finalul sezonului 2023-2024

Clasamentul Ligii a 4-a la finalul sezonului 2023-2024

Două săptămâni pauză și apoi BARAJUL!

Spre diferență de restul colegelor de eșalon, Pro Sport nu intră încă în vacanță. Dimpotrivă, în următoarele două săptămâni, cele care ne despart de barajul de promovare în Liga a III-a, este treabă multă.

Dobincă a stabilit deja antrenamentele din această perioadă, în care Mister speră să poată conta pe întreg lotul. Veștile sunt bune: pentru baraj nu sunt în acest moment suspendări, iar fizic baieții se prezintă foarte bine.

Este și multă muncă ”de birou”, pentru că organizarea unei partide de baraj este mai dificilă (și mai costisitoare) decât o partidă de campionat. Dar Gabi și Ciocuță, alături de sponsorii Xbraker, Stero, Tudor Buțan și FB sunt deja ”în priză”. Va fi bine!

CSM Pașcani sau USV Iași?

Se menține întrebarea cea mai importantă: și totuși cu cine jucăm la baraj?! Așa cum anticipam într-un articol de săptămâna trecută, răspunsul îl vom afla doar după runda de duminică, 9 iunie, ultima a sezonului în Liga a 4-a Iași. Asta pentru că în etapa de ieri nu s-a întâmplat nimic special la vârful ierarhiei. Ambele formații au câștigat, verdictul fiind amânat pentru epilogul stagiunii. Dacă și în ultima etapă ambele se vor impune, Pașcaniul la Lețcani și USV la Bălțați, câștigătoarea campionatului va fi echipa din Iași, mai bună în directele cu CSM (4 puncte câștigat din 6).

Jocurile de baraj pentru promovarea în Liga a III-a se vor desfăşura în sistem eliminatoriu, tur – retur, pe 16 iunie 2024, ora 18:00, respectiv 23 iunie 2024, ora 17:30. Potrivit tragerii la sorți, Pro Sport Vârfu Câmpului va evolua în primul meci pe teren propriu.

Etapa 29
ACS USV IAȘI – AS UNIREA AL. I. CUZA (locul 16) – scor 3-0
CSM PAȘCANI – UNIREA SCÂNTEIA (locul 13) – scor 3-0 (neprezentare)

Etapa 30
GLORIA BĂLȚAȚI (locul 10) – ACS USV IAȘI
AS VICTORIA LEȚCANI (locul 4) – CSM PAȘCANI

Liga 4 Iasi - Clasamentul inaintea ultimei etape

Liga 4 Iasi – Clasamentul inaintea ultimei etape