AFC Sulița -Pro Sport, Liga 4, etapa 26

AFC Sulița – Pro Sport, ultimul meci al campionatului + Totuși cu cine jucăm la baraj?!

A fost un sezon lung, dar foarte frumos. Și mai presus de toate, încheiat cum nu se poate mai bine!

Pro Sport Vârfu Câmpului și-a trecut în palmares tot ce-și putea trece la nivelul județului. Titlul a fost câștigat încă din Sâmbăta Paștelui, iar pe Cupa României au pus mâna, băieții lui Dobincă, chiar în această săptămână, după victoria cu AFC Sulița, scor 4-0. Până și titlul de golgeter a ajuns în posesia Echipei Super 12, grație reușitelor lui Clement Pălimaru: 24 până în prezent, mai poate marca și duminică. Când…

AFC Sulița – Pro Sport: Ultimul meci al campionatului

Când dăm piept iarăși cu formația din Sulița! După succesul cu 2-1 din turul stagiunii și victoria din ultimul act al cupei, Pro Sport și AFC se află din nou față în față, într-o partidă cu o miză destul de scăzută.

Dacă formația noastră atacă 3 puncte care-i să-i mențină la cote ridicate moralul, înaintea dublei de promovare în Liga a 3-a, gazdele țintesc o clasare finală superioară celei actuale. Sulița ocupă acum locul 7, dar ar încă o poate depăși în clasament pe Unirea Curtești. Ecuația este însă complicată, pe lângă o victorie contra noastră, AFC așteptând ca Unirea Curtești să se întoarcă învinsă de la Șendriceni.

Clasamentul Ligii a IV-a, înaintea ultimei etape a sezonului 2023-24

Clasamentul Ligii a IV-a, înaintea ultimei etape a sezonului 2023-24

Și pentru că amintit de meciul pe care Curteștiul îl va juca la Șendriceni, să mai spunem că în această rundă epilog a stagiunii, mai avem o partidă atractivă. Este vorba de AS 2000 Bucecea – ACS Inter Dorohoi, joc ce le aduce față în față pe ocupantele locurilor 4, respectiv 2 ale clasamentului. Dorohoienii și-au adjudecat deja poziția secundă, în timp ce Bucecea poate urca pe locul 3 al ierarhiei, într-o rundă în care Tudora, care ar fi trebuit să joace cu Stăuceniul, nu are meci.

Programul etapei a 26-a, ultima a sezonului din Liga 4

AFC SULIȚA – PROSPORT VÂRFU CÂMPULUI
AS 2000 BUCECEA – ACS INTER DOROHOI
VOINȚA ȘENDRICENI – ACS UNIREA CURTEȘTI
AFC VIITORUL ALBEȘTI – AS SPORTIVUL TRUȘEȘTI
FC VIITORUL BORZEȘTI – CSNG UNIREA SĂVENI

Nu se dispută:
UNIREA STĂUCENI – PARTIZANUL TUDORA
ACS EPURENI – ȘOIMII BĂLUȘENI, 3-0 la masa verde (Șoimii Bălușeni a fost exclusă din campionat)

Și totuși cu cine jucăm la baraj?!

La această întrebare este posibil să aflăm răspunsul abia după disputarea ultimei etape din eșalonul 4 al Iașului. CSM Pașcani și ACS USV Iași duc o luptă umăr la umăr pentru prima poziție, ambele adunând câte 70 de puncte după disputarea a 28 din cele 30 de etape.

În cazul în care cele două vor termina sezonul la egalitate de puncte, USV Iași ar câștiga bătălia cu pășcănenii, grație rezultatelor mai bune din partidele directe. Vorbim doar de meciurile de campionat, nu și cele din Cupa României, acolo unde CSM a obținut o victorie mare, în finala disputată chiar cu marea rivală la cucerirea titlului. Partida s-a jucat tot miercuri și a fost câștigată de Pașcani cu scorul de 2-1.

Raportat la programul etapelor finale, ușor avantajată pare a fi totuși USV Iași. Dacă în runda a 29-a ambele vor evolua acasă, contra unor echipe din subsol, în etapa 30 Pașcaniul are o deplasare complicată la Lețcani, a 4-a clasată. În ultimul weekend al sezonului, USV Iași joacă la Bălțați, locul 10 al ierarhiei în acest moment.

Etapa 29
ACS USV IAȘI – AS UNIREA AL. I. CUZA (locul 16)
CSM PAȘCANI – UNIREA SCÂNTEIA (locul 13)

Etapa 30
GLORIA BĂLȚAȚI (locul 10) – ACS USV IAȘI
AS VICTORIA LEȚCANI (locul 4) – CSM PAȘCANI

CSM Pașcani și USV Iași, în luptă umăr la umăr pentru câștigarea Ligii a 4-a din județul Iași

CSM Pașcani și USV Iași, în luptă umăr la umăr pentru câștigarea Ligii a 4-a din județul Iași

Jocurile de baraj pentru promovarea în Liga a III-a se vor desfăşura în sistem eliminatoriu, tur – retur, pe 16 iunie 2024, ora 18:00, respectiv 23 iunie 2024, ora 17:30. Potrivit tragerii la sorți, Pro Sport Vârfu Câmpului va evolua în primul meci pe teren propriu.