Pro Sport - AFC Sulița, scor 4-0: Și-am făcut EVENTUL!

Pro Sport – AFC Sulița, scor 4-0 în finala Cupei României: Și-am făcut EVENTUL!

Pro Sport – AFC Sulița, victorie cu 4-0 în finala Cupei României!

”Hai ploaie, hai!”. Tribuna, înțesată de suporteri din Botoșani, dar și din Vârfu și Sulița, oameni muncitori și dependenți într-o măsură mai mare sau mai mică de ceea ce-ți oferă grădina proprie, cerea materializarea norilor negri care veneau dinspre pădurea Baisa, într-o ploaie cât mai abundentă, care să înmoaie solul bătut în ultimele săptămâni de vânt și căldură.

Mai puțin noi, cei care ne-am ocupat de transmisia live a finalei de Cupa României, faza județeană, dintre Pro Sport Vârfu Câmpului și AFC Sulița. Pentru că ploaia, vântul și în general orice intemperie pusă pe fapte mari, are prostul obicei de a compromite transmisiunea live. Că de!, electricitatea și cu apa nu se pupă! Și nu s-au pupat!

1-0 pauză: Echilibru, dar fără emoții la poarta lui Taz

Nu a început să plouă serios decât în minutul 30. Până atunci, meciul a fost echilibrat, dar încă din primele momente s-au remarcat câteva aspecte importante. Echipa Sulița și-a stabilit ca tactică o defensivă cât mai bine organizată și dispusă la efort. S-au dublat eficient în apărare, iar atacurile repetate ale elevilor lui Dobincă nu ofereau încă roadele așteptate. Pentru că oricum am fi privit situația înaintea finalei, Pro Sport pornea, pe bună dreptate, din postura de a jocului.

Dar, atunci când ataci, șutezi și iar ataci, inevitabil greșeala adversarului își face apariția. Astfel a venit primul gol, un șut deviat al lui Irimescu Adelin, picat cu câteva secunde înainte de finalul primei reprize. Exact momentul potrivit, pentru că știm foarte bine cât de mult contează la moral aceste goluri marcate/primite, care cad chiar pe finalul unei reprize.

Golul s-a văzut în tribune, l-au văzut și cei care au urmărit Live-ul partidei. Eu n-am apucat să-l văd (decât pe înregistrare), pentru că, murat până la piele, alergam deja după adăpost. M-am intersectat cu Andrei, cameramanul, care alerga cu aparatura în brațe spre teren, pentru că sus, pe ”băț”, camera era în pericol să se ardă. A transmis de pe banca de rezerve a noastră. Și s-a descurcat excelent!

Calmul Cososchi, căpitanul formației Pro Sport, salută publicul prezent la finala cu AFC Sulița!

Calmul Cososchi, căpitanul formației Pro Sport, salută publicul prezent la finala cu AFC Sulița

Succes conturat rapid! ȘI PRO SPORT CÂȘTIGĂ EVENTUL!

Am mai spus-o și o repet: în multe dintre meciurile sezonului în curs, fie de cupă, fie de campionat, Pro Sport a făcut diferența prin plusul de valoare, de rafinament tehnic, dar și prin pregătirea fizică superioară. Băieții fac antrenamente în fiecare săptămână, se țin de treabă. Și acum vă dau și una ”din casă”. După meci, pe chat-ul echipei, Dobincă și-a felicitat jucătorii, le-a mulțumit pentru stagiunea perfectă, dar a și încheiat spunându-le: ”Va rog aveți grija în perioada aceasta la odihna! Reglați-vă bine alimentația și băgați o alergare de 30-40 de minute zilnic”. Repet, asta la nici o oră după finala câștigată!

Că a fost câștigată, în cele din urmă, foarte clar, scor 4-0. Tactica nu s-a schimbat față de prima repriză, iar condiția fizică a făcut diferența. E clar că și golul marcat de Pălimaru încă din startul părții secunde, ne-a făcut meciul mai ușor. 2-0 și, vrând, nevrând, Sulița se vedea nevoită să joace mai deschis.

Au avut ocazii adversarii, două dintre acestea chiar foarte mari, dar golul al treilea al meciului tot Pro Sport l-a marcat. O fază destul de încâlcită în careul advers și un penalty evident, fructificat excelent de Cosmin Matei, în minutul 67.

Finala era adjudecată, eventul cupă-campionat transformând sezonul în unul istoric pentru formația din Vârfu. Dar Pălimaru, deja încoronat golgeter al sezonului de Liga 4, a considerat că diferența de pe scor nu este suficient de clară. Așa că în minutul 83, Calu’ l-a mai învins o dată pe experimentatul Prisacă, după o fază la care a conlucrat excelent cu Coso, ajuns iarăși în postură de jucător remarcabil pe faza ofensivă.

 

Golgeterul sezonului de Liga 4, Pălimaru a reușit o dublă în finala cu Sulița!

Golgeterul sezonului de Liga 4, Pălimaru a reușit o dublă în finala cu Sulița!

 

O ținem într-o horă!

Golul 4 a declanșat o primă horă a bucuriei, dar descătușarea a venit după fluierul final! La doar 3 zile după fiesta de la Vârfu, prilejuită de acordarea distincțiilor de campioni ai Ligii a 4-a, ai noștri au repetat postura. De această dată, pe ploaie, uzi până la piele și obosiți după efortul superb din finală, fotbaliștii de la Pro Sport și-au testat corzile vocale la maximum, alături de fanii extraordinari care au umplut tribuna terenului Mecanex, într-un ”CAMPIOOONIII, CAMPIONII, OLE, OLE, OLE” închinat succesului din Cupa României.

O ținem într-o horă: Duminică, pentru titlu, miercuri pentru Cupa României!

O ținem într-o horă: Duminică, pentru titlu, miercuri pentru Cupa României!

Așadar, event! Iar această performanță remarcabilă a fost salutată cum se cuvine de către grupul de sponsori ai echipei. Într-o postare pe pagina de Facebook a echipei, aceștia au exprimat mândria și aprecierea lor față de efortul depus. Iar ca o notă personală, entuziasmul și suportul oferit de sponsori subliniază importanța acestui succes pentru echipă, dar și pentru întreaga comunitate sportivă din județul nostru.

Către întregul staff, jucători, conducere, colaboratori, susținători si admiratori,

Felicitări extraordinare echipei noastre formidabile pentru dubla victorie – câștigarea campionatului și a cupei! Aceste triumfuri sunt dovada clară a spiritului de echipă care ne-a definit pe parcursul întregului sezon. Fiecare meci jucat și fiecare obstacol învins reflectă valorile noastre centrale: unitate, integritate și fair-play. Suntem mândri că am vorbit doar prin joc și fără scandaluri sau jocuri de culise. Curați ca lacrima!
Aceste victorii nu sunt doar o recunoaștere a talentului echipei pe teren, ci și a caracterului vostru excepțional în afara lui. Ați demonstrat că suntem mai mult decât o echipă; suntem o comunitate unită, o familie extinsă care se sprijină reciproc în fiecare moment.
Cu toate acestea, drumul nostru nu se oprește aici. Meciurile de baraj care urmează sunt esențiale pentru aspirațiile noastre de a avansa și mai mult. Aceste confruntări vor testa tot ce am construit împreună. Sunt încrezător că vom continua să excelăm și să ne ridicăm la noile provocări cu același spirit.
Să continuăm să luptăm, să creștem și să inspirăm – împreună, ca întotdeauna. Înainte spre victorie în meciurile de baraj și dincolo de acestea! {Cu mândrie și admirație, sponsorii echipei}
FELICITĂRI BĂIEȚI!