EPPURENI PRO SPORT VÂRFU CAMPULUI

Bătălia ”di la” Epureni: Egal fără goluri, dar rămânem lideri! Vezi rezumatul meciului

BZZZZZZ, BZZZZZZZZZZ. BZZZZZZZZZZZZZ!! MESAJ RO-ALERT, bla bla bla INTENSIFICĂRI ALE VÂNTULUI. 80 KM/H. ADĂPOSTIȚI-VĂ! AMÂNAȚI CĂLĂTORIILE! Bla bla bla.
Trei din astea am primit pe drumul de altfel scurt (30 km) Botoșani – Epureni, acolo unde Echipa Super12 Pro Sport Vârfu Câmpului urma să dispute meciul din etapa a 8-a a Ligii a IV-a. Mă și luase puțin tremuriciul, pentru că oricum se făcuse foarte frig, după ce dimineață la ora 8 temperaturile treceau bine de 10-12 grade. Și marea majoritate a delegației din Vârfu, inclusiv John, Mr. A și subsemnatul, cei care ne-am ocupat de live-ul pe meci, era îmbrăcată pentru 12-14 grade, nu pentru cele 5-6 de la Epureni. Mai puțin Cioacă, care, cu geacă, gecuță, vestă, vestă de antrenament și sac pe el, arăta precum personajul Pat Solitano din ” Silver Linings Playbook”.
Până la urmă nu a fost chiar atât de rău. Vântul nu a bătut atât de amenințător pe cât prognozase Ro-Alert (cel puțin nu la Epureni), ploaia măruntă și temperatura mai scăzută, transformând ziua în una de toamnă adevărată…hai nu de octombrie, ci început de noiembrie. Dar într-un decor mioritic cât se poate de autentic – vezi în comentarii înregistrarea meciului – cel puțin eu am trecut cu vederea transformarea bruscă a vremii (sâmbătă la Botoșani s-au înregistrat 25 de grade) .
Egal, fără goluri
Meciul în sine nu a fost deloc anost, deși rezultatul, 0-0, nu ne-a plăcut. Pro Sport a pierdut astfel primele puncte ale sezonului, după 7 succese consecutive. Dar nu pentru că a jucat prost! Hai să zicem, cel mult, poate că nu a reușit să repete jocurile foarte bune cu Trușești-ul și Săveni-ul, încheiate cu golaveraj 12-2.
Dar nu pentru că Vârfu a jucat prost!
Aici, la Epureni, băieții lui Dobincă au întâlnit o echipă extrem de motivată nu doar să nu piardă, ci, eventual, chiar să pună mână pe cele trei puncte. Pressing constant, un bun nivel tactic, un public zgomotos care a îndurat vremea nefavorabilă – și uite așa Grumi, Calu’, Mara & co au avut în față, din punctul meu de vedere, cel mai solid adversar întâlnit în acest tur de campionat. Iar pentru prima oară după 7 runde, am întâlnit un adversar care le-a rezistat fizic 90 de minute băieților din Vârfu.
Ce rămâne?

Pentru că trebuie să tragem și concluziile. Tot Cioacă a spus-o: ”Trebuia să vină și asta”, adică primul meci fără victorie. Dar eu mai degrabă aș spune că rămâne punctul câștigat într-o deplasare foarte grea, unde multe dintre colegele de eșalon vor pierde. Mai rămâne și cifra 0 trecută, încă o dată, în dreptul golurilor primite de echipa noastră.

Și mai rămâne faptul că @Echipa Super12 ProSport Vârfu Câmpului și-a apărat poziția de lider. Este adevărat, Albeștiul ne-a egalat la puncte, câștigând la masa verde duelul cu Unirea Stăuceni. S-a apropiat Tudora, învingătoare cu 5-2 la Borzești.
Ce urmează? În runda a 9-a, când Vârfu este favorită certă în meciul de acasă cu formația din Borzești, locurile 2 și 3 se vor afla față în față, pe stadionul din Tudora. Deci vine o etapă foarte interesantă.
Până una alta: BRAVO BĂIEȚI!
SUNTEM ÎN CONTINUARE LIDERI!