PRO SPORT - SULIȚA, SCOR 2-1 ÎN ULTIMA ETAPĂ A TURULUI LIGII A 4-A

Ultima etapă, a 11-a victorie: Pro Sport Vârfu Câmpului – AFC Sulița, 2-1!

”Băi, ascultă-mă! Ăștia au fost cei mai buni cu care am jucat în tur!”. Declarația i-a aparținut lui Lush, fotograful nostru, un om care nu doar că a fost la toate meciurile Echipei Super12 din acest tur de campionat, ci și cunoaște bine fenomenul. Ține cu Steaua, dar nu toți pot fi perfecți…

Și cam așa a și fost!

Băieții de la Sulița au ajuns repede la Vârfu Câmpului, dar și în formulă incompletă. Mai exact, în afară de cei 11 care s-au prezentat excelent în meciul din ultima rundă a turului, niciun alt jucător nu a făcut deplasare la Vârfu. Foarte sigur pe mine, am și concluzionat că de prin minutul 70, odată cu o serie de schimbări, trupa lui Dobincă va accelera către o nouă victorie clară. Dar nu a fost cazul.

Tiki-taka de a 4-a!

Disputat pe o vreme destul de închisă, cu un vânt puternic care a fost cât pe ce să facă zob camera video – ridicată la vreo 4 metri, pe un suport special, aceasta a luat contact cu solul pe la mijlocul reprizei a doua – partida a fost una echilibrată. N-am putea spune că Pro Sport a fost dominată. Dar oaspeții au știut să joace și mai ales, la braț cu ai noștri, au imprimat partidei un ritm excelent, demn de o ligă superioară.

Așa au apărut și fazele de calitate, iar aici trebuie neapărat evidențiat golul 2 al nostru. Reușita lui Pălimaru din minutul 71, a venit la capătul unei faze cursive și excelent lucrate, o adevărată Tiki-taka de a 4-a! Iar dacă Calu’ și-a trecut în cont al 13-lea gol stagional, Cosmin Matei, cel care a deschis scorul imediat după stratul reprizei a doua, a bifat golul 5 din sezon. De punctat două aspecte în legătură reușita de 1-0. Pasa decisivă a fost asigurată de Pălimaru, omul meciului prin prisma acestor faze care au decis soarta celor 3 puncte. Apoi, merită lăudată contribuția lui Cosmin Matei. Deși a suferit o operație la început de toamnă, Cosmin a revenit într-o formă excelentă la echipă. A marcat golul 2 în deplasare la Albești, reușind, de asemenea să puncteze decisiv, în ultimele minute ale derby-ului de la Bucecea. Well done bro, cum ar spune frate-su, Ionuț, din Anglia.

Pălimaru și Matei C., marcatorii celor două goluri ale Echipei Super 12

Pălimaru și Matei C., marcatorii celor două goluri ale Echipei Super 12

Și golul Suliței a fost frumos și a venit atât de repede după cel de 2-0, încât ne-au tremurat puțin genunchii în finalul partidei, și nu doar din cauza frigului. Ne-a ținut însă în joc defensiva perfect organizată de Otro & co., dar și al nostru Cojocaru Ionuț. alias Taz, un portar care, zic eu, oricând ar putea apăra buturile unei formații profesioniste.

Vârfu Câmpului, lider detașat la final de tur!

Cum anticipam încă de acum câteva runde, Echipa Super12 Pro Sport Vârfu Câmpului a încheiat turul campionatului pe primul loc. S-a modificat, față de ceea ce credeam noi că o se întâmple, distanța față de urmăritoare. După ce am avut câteva runde 6 puncte avans, finalul turului plasează trupa lui Dobincă la 8 lungimi de principalele urmăritoare. Inter Dorohoi a accelerat în a doua parte a sezonului de toamnă, ajungând la 26 de puncte acumulate, la fel de multe ca și echipa din Albești. Tudora a căzut pe 4, cu 25 de puncte, iar pe 5 vine Unirea Curtești, cu 25 de puncte, câștigătoarea sezonului anterior fiind de asemenea în revenire importantă de formă.

În speranța unor transferuri tari realizate de Vârfu în pauza de iarnă, așteptăm cu mare încredere returul, care va începe în luna martie. Însă…

 

…nu e încă gata!

Nu e încă gata, pentru că între timp, mai exact chiar după meciul de duminică, s-a decis ca în weekend-ul ce vine Pro Sport va avea meci de cupă. Este vorba de un duel contând pentru runda a 4-a din competiție, în care Vârfu va primi vizita Epureniului. Duelul poate fi considerat de băieții lui Dobincă (și mai ales de Taz, știe el de ce 🙂 ), revanșa după ce s-a întâmplat în campionat. Confruntarea cu ACS din campionat, scor 0-0 pe 8 octombrie, a fost singura a turului pe care Pro Sport nu a câștigat-o.

Deci…REVANȘA!

Ne vedem duminică, 19 noiembrie la Vârfu, pentru încă un meci. Și încă o victorie, da?
Forța Vârfu!