ȘI E GATA! Victorie cu 8-1 la Borzești și PRO SPORT VÂRFU CÂMPULUI ESTE CAMPIOANA!

ȘI E GATA! Victorie cu 8-1 la Borzești și PRO SPORT VÂRFU CÂMPULUI ESTE CAMPIOANA!

Calcule! Asta făceam cu toții înaintea meciului de sâmbătă cu Viitorul Borzești. Nu că titlul sezonului 2023/24 din Liga 4 n-ar fi fost deja, în proporție foarte mare, trecut deja în contul Echipei Super 12. Dar combinația Sâmbăta Mare – cucerirea locului 1 suna într-un fel…

Iar calculele sunau cam așa: victorie la Borzești și un ”X2” în Viitorul Albești – Partizanul Tudora și trupa lui Dobincă devenea matematic campioană, cu 4 runde înainte de finalul stagiunii. Succesul trupei noastre, coroborat cu victoria celei de-a doua clasate, amâna verdictul cel puțin până weekendul următor, când la Vârfu urma să se dispute derby-ul Pro Sport – Viitorul Albești.

”Hai băieți, marcam repede și ne liniștim!”

Aceasta a fost cerința lui Cip Dobincă, înaintea startului partidei cu Viitorul Borzești din etapa a 22-a. Și chiar dacă meciul (disputat pe o vreme superbă, într-un decor în care s-ar putea turna lejer o ecranizare a celebrei balade ”Miorița”) a început cam lent, lucrurile au intrat destul de repede pe făgașul normal. Mai exact, în minutul 16, când Pălimaru a marcat cel de-al 23-lea gol personal din acest sezon. S-au supărat fanii gazdelor pentru faptul că premergător cornerului din care s-a marcat golul, mingea ar fi ieșit în aut. Pe înregistrarea meciului și în screenshot-ul de mai jos, se vede că nu a fost așa.

Mingea nu a depășit linia de tușă, la faza premergătoare cornerului din care s-a marcat golul de 1-0

Mingea nu a depășit linia de tușă, la faza premergătoare cornerului din care s-a marcat golul de 1-0

Desprinderea a venit în minutul 30, atunci când Amarinei a înscris unul dintre cele mai frumoase goluri ale sezonului. Șutul care l-a învins pe portarul gazdelor, a fost expediat dintr-o lovitură liberă executată aproape de la centrul terenului! Iar parcă pentru a intra imediat într-un fight ”cine a dat golul mai frumos”, doar 3 minute mai târziu Adelin Irimescu a înscris pentru 3-0, fructificând în stil de Premier League, o pasă formidabilă ce a depășit apărarea echipei gazdă.

Frumos și golul de 4-0 marcat de Ciornea în minutul 37, ultimul al unei prime reprize în care am avut echilibru între cele două trupe, doar vreo 15 minute.

8-1 final. Dar altceva ne interesa…

În repriza secundă au mai venit 5 goluri. Alte 4 marcate de ai noștri – Păli, pentru o nouă dublă, în minutul 51, Cosmin Matei de două ori, în minutele 56 și 86 și Tărnăuceanu în minutul 59 – plus golul gazdelor din minutul 82, autor Blezniuc din penalty, dar una peste alta a rămas senzația că partida s-a cam terminat încă de la pauză. Cele două formații nu au mai forțat, s-a jucat mult mai calm și relaxat decât în prima repriză, atunci când au fost și ceva nervi, dar și câteva intrări mai periculoase.

Și oricum, în afara celor trei puncte Borzești, scontate și conturate destul de rapid, echipa Pro Sport aștepta și primele vești din celălalt meci. Iar când au venit, acestea fost BOOOM!

Conform AJF Botoșani, Tudora a dat lovitura în deplasarea de la Albești, în care s-a impus cu scorul de 1-0. Infograficul partidei ni-l prezinta ca unic marcator al partidei pe Handic, iar cu acest succes important, Partizanul intră serios în lupta pentru locul 2 al clasamentului.

Mai important, însă, succesul tudorenilor aduce titlul sezonului 2023/24 la Vârfu Câmpului! 

Mulțumim campionilor!

Sigur, vor fi și alte articole și colaje video, dedicate acestui moment aparte din viața clubului Pro Sport. Va și un party după încheierea stagiunii 🙂 .

Dar primele cuvinte dedicate campionilor, trebuie spuse acum.

Ați fost mari, băieți, mari de tot! Să domini campionatului într-o asemenea manieră, da capo al fine, să marchezi 80 de goluri, cu o medie de 4/partidă, și cel mai important, să aduni 56 de puncte din 60 posibile…Asta e o performanță greu de egalat!

Și nu ați jucat singuri! Albești, Dorohoi, rivala AS Bucecea, Unirea Curtești, campioana din 2023, Tudora sau Epureniul, cu care am avut meciuri deosebit de grele, acestea nu sunt formații ușor de bătut. Dar uite că voi ați făcut-o, de cele mai multe ori, într-o manieră cât se poate de clară. Bravo băieți!

Iar subsemnatul vă mulțumește pentru prietenie și pentru faptul că mi-ați permis să plec, alături de voi, în această aventură fantastică a unui sezon perfect de Liga 4!

Ce urmează?

Duminică, 12 mai, jucăm pe teren propriu cu Albești-ul, meci contând pentru runda 23 a Ligii a UV-a. Dacă pentru noi e doar un joc de palmares, meciul are totuși miză pentru oaspeți. Viitorul va căuta, cel mai probabil, să-și apere poziția secundă, încă o performanță frumoasă a acestui club important din județul Botoșani.

Liga 4 - Etapa 23
Liga 4 – Etapa 23

Focusul echipei antrenate de Cip Dobincă este, însă, acum pe alte partide. În primul rând, joi 16 mai, la Pomârla, Pro Sport Vârfu Câmpului înfruntă AS 2000 Bucecea în semifinala de Cupa României. Partidă grea, într-o altă competiție în care Pro Sport speră să triumfe în actualul sezon.

Mai presus, însă, ne gândim la barajul de promovare în Liga a III-a. Se fac calcule, se anunță prime, se discută tactici de abordare a dublei respective, una care ne-a va scoate în cale pe campioana județului Iași. Lupta este strânsă acolo, lider fiind, cu 5 etape înainte de finiș.  ACS USV Iași, care a depășit-o în ierarhie pe CSM Pașcani.

Jocurile de baraj se vor desfăşura în sistem eliminatoriu, tur – retur, pe 16 iunie 2024, ora 18:00, respectiv 23 iunie 2024, ora 17:30, iar potrivit tragerii la sorți, Pro Sport Vârfu Câmpului va evolua în primul meci pe teren propriu.

Mai este ceva vreme până la baraj.

Până atunci: CAMPIONII, CAMPIONII, OLE, OLE, OLE!