PRO SPORT VÂRFU CÂMPULUI BORZEȘTI 5-0 LOCUL 1

Pro Sport Vârfu Câmpului – Viitorul Borzești: Succes cu 5-0 și Echipa Super 12 este iarăși lider! Vezi rezumatul partidei »

”Vine Poliția! Uau, ce naiba, băieților de la Borzești le deschide poliția drumul?”

Adevărul e că ar fi avut nevoie. Era deja 11 fără 5, iar formația din Borzești încă nu era ajunsă la Comunalul din Vârfu. ”Oare mai vin?”, iar Ciocuță ne-a spus că da, sunt pe drum, doar că meciul, clar, va începe ceva mai târziu.

Și a apărut mașina de poliție, care flanca un Passat ”cu cocoașă”. Ne-am dat seama până la urmă că Duster-ul cu girofar nu avea ca sarcină să-i aducă mai repede pe cei de la Viitorul, ci să-i amendeze. Pentru că în dorința de a ajunge mai repede la meci, șoferul Passat-ului încărcat cu jucători, ori a călcat puțin ori pedala, ori linia continuă. Nu știm exact cum au rămas lucrurile până la urmă și dacă șoferul a fost amendat sau nu. Oricum, polițaii păreau destul de îngăduitori, mai ales după ce înțeleseseră motivul grabei.

10 minute de emoții, 2-0 pauză

Iar meciul a început cu o întârziere de 15-20 de minute. Noi, cei de la butoane, încă ne uitam cu îngrijorare pe cer, după norii care ar fi putut aduce ploaia care ar fi compromis transmisiunea live a partidei, când Borzeștiul a avut prima ocazie. MARE DE TOT, după o neînțelegere între portar și linia defensivă. A venit și a doua imediat, la fel de mare și în minte îmi venea deja vorbele lui Mara: ”Ținând cont că nu vom fi în formula completă, trebuie să fim mai serioși și concentrați ca să ne impunem cu Borzeștiul!”. Păi cam da!

Doar că forcing-ul Viitorului s-a cam terminat aici. Pro Sport a pus ușor, ușor stăpânire pe meci și chiar dacă ocaziile n-au venit în cascadă la poarta adversă, golul de 1-0, picat în minutul 22 și marcat de Tărnăuceanu, omul meciului în opinia mea, nu a surprins pe nimeni.

Antrenați de o galerie dominată autoritar de micuțul, dar inimosul fan care ne-a și dat un scurt interviu la pauză,  @EchipaSuper12  a majorat diferența prin același Tărnăucenu, chiar înainte ca centralul Țurcanu Ionuț să fluiere finalul primei reprize. 2-0 pauză, pentru un succes care deja se contura.

Una mică la pauză. X la Albești

În intervalul de 15 minute, aproape toți suporterii din tribuna ”Comunalului” au luat drumul…na, știți voi, o cafea, una mică, mai ales că și temperatura începuse să scadă binișor. Dar nu înainte să se informeze ”cât e la Tudora?”, acolo unde Partizanul și Viitorul Albești dădeau derby-ul etapei. 1-1 pauză, am aflat și din tribună și de pe chat, un rezultat util în mod direct echipei noastre. Nu a rămas, însă, același până la final.

5-0 și din nou pe locul 1!

În partea secundă a jocului, terenul s-a înclinat către nucul cu cioara de acum două etape. Formația lui Dobincă nu a mai cedat inițiativa, chiar dacă după ce s-a ajuns la 5-0, goluri marcate de Orășanul în minutul 51 și Grumi, cu dubla din minutele 62 și 69, ai noștri nici nu au mai forțat. Se putea face 6-0, din al doilea penalty acordat de centralul jocului, dar și ei au avut portar meciul ăsta. Și, ca o scurtă paranteză, deși victoria a fost cât se poate de clară, iar rezultatul a fost anticipat de toată lumea, țin să evidențiez faptul că Viitorul nu are față de ultimă clasată. Este o echipă dinamică, chiar periculoasă în atac, iar dacă lucrurile vor sta ok pentru ei în retur – și aici mă refer în primul rând la partea financiară – cred că borzeștenii vor reuși în cele din urmă să cedeze postura de ”lanternă”.

De prin minutul 85 a început să țârâie ușor, norii parcă dând ascultare rugilor lui John, proprietarul echipamentelor, care la fiecare 30 de minute implora cerul: ”Hai să nu plouă încă o oră jumate…Hai sa nu plouă încă o oră…Hai să nu…încă 30 de minute”. Și cum vremea nu s-a stricat, toți cei aproximativ 40 de suporteri prezenți în tribune, plus cei trei puștani care s-au uitat, fascinați, pe laptop la transmisiunea Live (direct din capul meu) au apucat să-i felicite la final pe câștigători…

…Care au și urcat, după acest rezultat, pe primul loc. Albeștiul s-a impus în cele din urmă la Tudora, scor 3-1, dar Pro Sport a revenit la șefia ierarhiei, grație golaverajului superior. Când s-a întâmplat asta? Exact înaintea marelui meci.

Pentru că intrăm în săptămâna derby-ului cu Viitorul Albești, programat duminică,  22 octombrie, pe terenul Viitorului.
Așa că lăsați-ne să ne pregătim pentru derby!

Până una alta, ca de obicei: BRAVO BĂIEȚI!

Clasamentul Ligii a IV-a, după disputarea etapei a 9-a

Clasamentul Ligii a IV-a, după disputarea etapei a 9-a

Pro Sport Vârfu Câmpului – Șoimii Borzești: GALERIE FOTO