Echipa Unirea Stauceni exclusă din Liga a IV-a

Modificări semnificative în clasamentul Ligii a IV-a, după retragerea echipei din Stăuceni

Retragerea echipei Unirea Stăuceni, care nu a mai achitat banii către arbitri și, ca urmare, nu a fost programată pentru trei partide, a modificat ierarhia Ligii IV-a.

În acest moment, șefia Ligii IV-a a fost preluată de Partizanul Tudora, Pro Sport Vârfu Câmpului fiind depășită în clasament inclusiv de Viitorul Albești. De menționat este și faptul că Tudora a disputat 8 meciuri, în timp ce locurile 2 și 3 au câte 7 partide.

Pro Sport, acum, a treia

Motivul din care s-a ajuns în această situație este simplu de explicat. Conform regulamentului, toate rezultatele înregistrate în meciurile deja disputate de echipa din Stăuceni au fost anulate. Fiind una dintre trupele care au dat piept cu Unirea, Pro Sport a rămas în clasament fără punctele câștigate și golurile marcate în meciul direct, câștigat chiar în runda 1 de Echipa Super 12 cu scorul de 4-0. Albeștiul nu a mai apucat să o întâlnească pe Unirea, în partida contând pentru etapa a VIII-a.

Astfel și golaverajul echipei Pro Sport a fost modificat. Trupei lui Dobincă i s-au radiat cele 4 goluri înscrise, Pro Sport coborând astfel pe locul 3 al clasamentului. Vârfu și Albești au același golaveraj, +18, însă adversara este pe locul 2, grație celor două goluri mai multe înscrise.

 

Clasamentul la zi și lupta pentru prima poziție

Clasamentul la zi și lupta pentru prima poziție

Duminică suntem iarăși pe stadioanele Ligii a IV-a!

Duminică se dispută meciurile rundei a IX-a, una în care Echipa Super12 Pro Sport Vârfu Câmpului întâlnește, acasă, un adversar, pe hârtie, foarte abordabil. Este vorba de Viitorul Borzești, echipă care a devenit noua ”lanternă roșie” a clasamentului, după retragerea Unirii Stăuceni din campionat.
În primele 7 etape, Viitorul a bifat un singur punct, cel din egalul de pe teren cu formația din Șendriceni. Tot statistica spune că echipa din Borzești are a doua cea mai slabă apărare a campionatului – 28 de goluri primite. Să reținem, totuși, că Viitorul a adunat 13 goluri, al 8-lea cel mai bun atac din serie.
Cel mai important meci al rundei a IX-a le opune, la Tudora, pe Partizanul și Viitorul Albești, principalele contracandidate ale formației din Vârfu la locul 1. Tot în această etapă se dispută și AFC Sulița – AS 2000 Bucecea, confruntarea echipelor ce luptă în acest moment pentru al 4-lea loc al ierarhiei.
Programul etapei a IX-a – Duminică, 15 octombrie:
11:00 Partizanul Tudora – Viitorul Albești
11:00 AFC Sulița – AS 2000 Bucecea
11:00 Șoimii Bălușeni – Sportivul Trușești
11:00 Unirea Curtești – Unirea Săveni
11:00 Inter Dorohoi – ACS Epureni
11:00 Pro Sport Vârfu Câmpului – Viitorul Borzești
Voința Șendriceni stă.