Sportivul Trusesti - Pro Sport Varfu Campului scor 2-6

”Letopisețul” luptei de la Trușești: Victorie cu 6-2 șiiiii …SUNTEM LIDERI! Vezi rezumatul meciului!

Soarele s-a războit cu norii deasupra Trușeștiului încă de pe la ora 10 jumate, ultimii ieșind pe plus suficient cât să-l facă pe John să exclame: ”Dacă plouă, am sfeclit-o!”.
Asta pentru că echipamentele transportate pentru transmisia Live a meciului Sportivul – Echipa Super12 Pro Sport Vârfu Câmpului, nu au putut fi adăpostite sub niciun cort, distanța dintre gard și tușa terenului fiind foarte mică. Dacă puneam cortul, arbitrul ar fi avut de obiectat mai vehement decât antrenorul gazdelor, care ne-a interzis să televizăm meciul, ”pentru că nu garantează pentru scule”. Lasă, frate, că-s asigurate!
În sfârșit, meciul stă înceapă, sub privirile încruntate (ca de obicei) ale antrenorului Dobincă. Sportivul Trușești nu stă bine în clasament, nu are nicio victorie, dar nici cele mai recente meciuri ale Echipei Super12 nu au fost perfecte. Succes la mare luptă cu Curteștiul, scor 3-2, și o victorie poate prea muncită cu Inter Dorohoi, la Bucecea, scor 2-1. Rezultatele l-au făcut până și pe golgeterul Pălimaru să constante: ”Băi, au fost peste noi și la Curteși și la Bucecea”. În plus mai sunt și absențe, în frunte cu Coso, câteva glezne umflate…Stres!

Nori negri…dar trecători!

Iar când vezi trecând pe deasupra capului nori negri, începi să te aștepți și la ce e mai rău. Al nabii, ca lucrurile păreau a se potrivi. Doar 7 minute trecuseră din meci, până când Sportivul a deschis scorul. Penalty și Movilă, căpitanul gazdelor, a punctat pentru 1-0.
Spectatorii au prins imediat glas, cei 30, 40 de oameni adunați în tribuna mult prea neîngrijită, chiar și pentru o liga mică din România, simțind că e loc de un rezultat bun contra echipei de pe locul 1. Ok, locul 2, pentru că Albeștiul are golaveraj superior, înaintea etapei a VI-a. Înaintea…nu și după 😎
Și fanilor chiar le plăcea meciul, care nu intra în ritmul dorit de Vârfu. Suntem ușor peste ei, dar fazele nu se leagă așa cum Dobincă și-ar dori. Nici chiar optimismul secundului Ciocuță – ”2-1 la pauză pentru noi!” – nu-i dă mare încredere subsemnatului, care a apucat să țipe ”goool”, la o minge care a zguduit doar transversala gazdelor.
Doar că Cioacă știe mult foarte mult fotbal și în plus are fler la pronosticuri. Egalarea a picat în minutul 39, Păli, cine altcineva, scuturând pentru prima oară plasa Sportivului. Cioacă jubila (oricum omu’ era vesel dinaintea meciului, dacă înțelegeți ce vreau să spun…),dar timpul nu părea a ține cu predicția sa…
…Ei, nu!? N-au apucat sa se dezmeticească cei din Trușești, că în minutul 43 Vârfu a preluat conducerea. Gol Orășanu și liniștea se așeza peste grupul de suporteri (la început) extrem de simpatici ai gazdelor. Aceasta a fost și scorul pauzei, unul care nu anunța nimic din ceea ce avea să se întâmple în repriza secundă.
O vorbă scurtă despre pauză, în care s-au aflat câteva dintre scorurile de pe alte stadioane. Se șoptea prin spatele nostru, în tribună, că Albeștiul și cu Bucecea sunt la egalitate, 1-1. Apoi s-a spus de 1-0, scorul corect al pauzei. Cert este că în micul grup de suporteri din Vârfu, se înșuruba deja ideea/gândul: ”Și ghini ar fi să facă Bușeșea un X acolo. Treșim primii!”. Bucecea fiind, de altfel, marea rivală locală a formației din Vârfu (distanță de 10-12 km.între cele două localități).
Pentru că din lotul echipei Pro Sport fac parte mulți jucători are au acumulat experiență importantă în primele două ligi ale României, și pregătirea fizică a acestora este la un cu totul alt nivel. Iar asta s-a văzut aproape în fiecare din meciurile disputate în actualul sezon. Pe Bălușeni i-am bătut cu 3-0, după 0-0 la pauză, și succesul putea fi chiar mai consistent. La Curtești a fost, la fel, un meci echilibrat până spre final, când Echipa Super12 s-a desprins la 3-1. Exact așa s-a întâmplat și la Trușești.

Cinci goluri după pauză și…SUNTEM LIDERI!

Teoretic ar fi multe de spus, în condițiile în care în repriza secundă s-a marcat de 5 ori. Doar că 4 din reușite i-au aparținut formației din Vârfu, într-o simetrie simpatică, în sensul că Pălimaru și Orășanu, marcatorii din prima repriză, au bifat dubla, performanță trecută și în contul lui Tărnăuceanu . Și cum scorul ajunsese deja la 6-1 în minutul 71, frâna de mână a fost trasă. Tactică utilă, în condițiile în care meciuri mai sunt în campionat, iar terenul stadionului din Trușești avea tendința de pune la grea încercare nu doar execuțiile băieților din ambele tabere, ci și gleznele acestora.
Ritmul de joc lăsat mai jos le-a permis gazdelor să micșoreze diferența. Și nu oricum, pentru că golul marcat de Ursulescu Daniel în minutul 73, a fost cu adevărat o bijuterie. O foarfecă a unui coechipier, parțial ratată, i-a dat ocazia puștiului de doar 18 să înscrie, tot din foarfecă, superb și imparabil.
Dar cam atât…A, ba nu! Drona lansată de John i-a nemulțumit profund pe suporterii Sportivului, care brusc au devenit cei mai fini cunoscători ai regimului de ridicare în aer al acestor gadgeturi.

Dar mai important, la final de meci s-a aflat și scorul de la Albești. ”Bușeșea” și-a făcut treaba, respectându-și statutul de trupă cu pretenții la podium, băieții lui Dinu Duță smulgând o remiză, scor 1-1, în fief-ul…FOSTULUI LIDER!
CĂ ACUM Echipa Super12 PRO SPORT VÂRFU CÂMPULUI ESTE LIDER!