Interviu Cosmin Matei

Interviu Ionuț Matei: ”Voi fi și eu la Albești!”

Veștile bune continuă pentru antrenorul Dobincă, în săptămâna premergătoare confruntării pentru locul 1 cu Viitorul Albești! 

Astfel, special pentru acest duel, va reveni din Anglia unul dintre cei mai galonați jucători legitimați la Echipa Super12 Pro Sport Vârfu Câmpului. Este vorba de Ionuț Matei, fotbalist cu multe meciuri la nivelul Ligii 1 din România.

L-am ”agățat” pe Ionuț Matei (prin intermediul lui Ciocuță) pe Whatsapp, încă de la primele ore ale dimineții, chit că în Anglia orele sunt cu ceasuri în minus, și am am purtăm un scurt dialog despre fotbal, carieră și viitorul trupei din Vârfu Câmpului.


Se anunță primul meci al sezonului pentru tine, în tricoul formației din Vârfu. Ce te-a determinat să te întorci acum?

Ionuț Matei: Da, așa este. Este primul meu meci din acest sezon în tricoul echipei de acasă. Am decis să mă întorc acum, pentru că îmi doream să ajung și acasă, în România, în această perioadă a anului. Și oricum voiam să ratez acest duel, unul atât de important, mai ales că auzisem că echipa Albeștiului are un lot foarte bun.

Cum crezi că va fi partida, având în vedere că jucați cu principala contracandidată la titlul de campioană de toamnă?

Ionuț Matei: Sunt convins că partida va fi disputată și plăcută. Atât echipa noastră, cât și cea a Viitorului au avut un început bun de sezon și este clar pentru toată lumea că ambele echipe vor ataca cele trei pune. Sper însă ca la final noi să fim cei care vor sărbători victoria.

Cum ți se pare lotul actual al echipei? Este Pro Sport  principala pretendentă la locul 1 sau, așa cum au spus colegii tăi, campionatul este lung și orice se poate întâmpla?

Ionuț Matei: Lotul actual al echipei noastre este unul foarte bun, poate chiar excelent. Avem jucători cu experiență, inclusiv la niveluri mai înalte precum Liga 1, Liga 2 sau Liga 3, și tineri cu potențial. Consider că este un lot echilibrat, dar este o sarcină dificilă pentru antrenor să aleagă echipa ideală. Suntem cu siguranță una dintre echipele candidat la titlu, dar în fotbal nimic nu este garantat. Campionatul este lung și orice se poate întâmpla. Avem încă mult de muncă înainte pentru a deveni campioni.

Ai un CV important, ținând cont că ai jucat, printre altele, pentru formații precum Poli Timișoara, Bacău și FC Botoșani. Unde te-ai simțit cel mai bine, și, totuși, de ce te-ai retras atât de devreme din fotbal?

Ionuț Matei: Mulțumesc pentru aprecieri. Toate experiențele la aceste echipe au fost semnificative pentru cariera mea. FCM Bacău mi-a oferit șansa de a debuta în Liga 1, iar FC Botoșani a reprezentat o perioadă foarte fructuoasă pentru mine, mai ales în prima parte, înainte de accidentare. La Poli Timișoara m-am simțit cu adevărat fotbalist, pentru că nu oricine are șansa de a juca acasă cu 30-40.000 de suporteri pe stadion, așa cum am avut ocazia acolo.

Cu privire la retragere, aceasta a fost neoficială și s-a produs la vârsta de 28 de ani, când eram la Vointa Sibiu. Am suferit o accidentare gravă la genunchi în ultimul minut al unui meci, și deși am încercat să revin, nu am mai putut juca la același nivel ca înainte.

În Anglia, știm că joci în continuare. Cum este organizarea în ligile inferioare acolo?

Ionut Matei: Da, este adevărat, continuu să joc fotbal în Anglia, într-o ligă inferioară. Ar fi interesant un duel între ProActive Thurrock și ProSport Vârfu Câmpului. Nivelul fotbalului este aproximativ același, deși aici suntem în Liga a 13-a aici. Fotbalul englezesc este mai robust, cu multe contacte fizice și se bazează mai mult pe forța fizică. În ceea ce privește organizarea, terenurile sunt, în general, bune și bine echipate, cu vestiare și dușuri asemănătoare cu cele de la Vârfu Câmpului. Excepțiile sunt date de starea terenurilor de joc, gazonul este puțin mai bun, cu câteva suprafețe cu iarbă sintetică.

În încheiere, ne poți oferi un pronostic pentru meciul de la Albești?

Ionuț Matei: Desigur, pronosticul meu este 1-3 în favoarea echipei oaspete, și sper că ambele echipe vor ieși fără accidentări din această partidă.

Baftă Ionuț!