Interviu Braduțu Brașoveanu, înainte de Albești - Pro Sport: ”Nu vorbim de un derby, consider că este prea devreme pentru a folosi această etichetă.”

Interviu Braduțu Brașoveanu, înainte de Albești – Pro Sport: ”Nu vorbim de un derby, consider că este prea devreme pentru a folosi această etichetă.”

Vine meciul cu rivala la locul 1 din Liga a IV-a, dar până una, alta, ne ”descoasem” adversarul. Astăzi am avut plăcerea să purtăm o scurtă discuție cu domnul Braduțu Brașoveanu, un om arhicunoscut iubitorilor fotbalului de la noi din județ, dar mai important, președintele clubului din Albești, cu care Echipa Super 12 se va duela duminică pentru prima poziție.

Domnule Brașoveanu, vine meciul cel mare! Cum credeți că va fi derby-ul primelor două clasate? 

Nu vorbim de un derby, consider că este prea devreme pentru a folosi această etichetă. Aștept în primul rând un meci frumos între cele două echipe. Noi venim cu tinerețea, Albeștiul având o trupă de perspectivă, care dorește să facă performanță, Pro Sport Vârfu Câmpului plusând în ceea ce privește maturitatea și experiență. Va fi cu siguranță o confruntare interesantă.

Sunt cele două cele mai bune echipe din acest sezon sau mai aveți formații care v-au atras atenția?

Da, cele două echipe sunt cele mai bune în acest moment, datorită rezultatelor obținute și stilului de joc pe care îl demonstrează. Rezultatele confirmă valoarea lor și le-au plasat pe primele două locuri în clasament. Nu este o coincidență că se află acolo.

Care sunt cele mai mari griji ale unei echipe de Liga a IV-a, în opinia dvs.?

Există mai multe aspecte care ne îngrijorează în Liga a IV-a. În primul rând, bugetele sunt mici în majoritatea județelor, ceea ce limitează posibilitatea de a aduce jucători de calitate. De asemenea, vedem o lipsă de jucători care să se ridice la nivelul Ligii a IV-a, spre deosebire de acum 15-20 de ani, când fotbalul avea mai multă valoare și implicația tuturor echipelor era mai mare. În ultimii 8-10 ani, liga a IV-a este dominată de doar 3-4 echipe, iar restul se confruntă cu dificultăți. Sunt multe formații care se înscriu în campionat, doar pentru a participa, uneori, nu și pentru a ataca anumite obiective. Ar fi ideal ca toate echipele din Liga a IV-a să aibă obiective clare și ambiții mari, astfel competiția ar deveni mai competitivă. Acestea sunt problemele principale pe care le întâmpinăm.

Despre fotbalul mare din România, ce părere aveți?

În primul rând îmi pare rău să o văd pe FC Botoșani că se confruntă cu probleme de rezultate. Cred că meritau mai mult și știu că suporterii botosăneni așteptau performanțe mai bune. Ca la toate echipele, există urcușuri și coborâșuri, dar acum pare să fie o perioadă dificilă din care îi va fi greu să se ridice. Le-am și urmărit pe restul echipelor din Liga 1, mai ales cele de la locul 10 în jos, și îmi dau seama că pentru FC Botoșani va fi un sezon greu de tot. Sper să rămână în Liga 1, pentru că nu mai vrem să ajungem în postura de acum câțiva ani, când pentru un meci de primă divizie trebuia să mergem sute de kilometri în județele învecinate. 

În ceea ce privește echipa națională, este o problemă mai gravă. Generațiile slabe de jucători și problemele cu antrenorii, foarte subțirei din punctul meu de vedere, sunt factorii care au afectat performanțele Naționalei. Vedem cu toții că de cel puțin 15 ani nu am mai avut rezultate cât de cât bune. Este foarte greu să-ți dorești să mergi pe la turnee finale, cu generațiile de fotbaliști pe care le-a produs România în ultimii ani. 

În final, poate un pronostic pentru partida de duminică?

Sper din toată inima ca echipa noastră, Viitorul Albești, să câștige acest meci, și sunt conștient că și echipa din Varfu Câmpului, își dorește același lucru. Ne dorim să avem un meci frumos care să ofere bucurie suporterilor. Iar la final, să se bucure …cine se va bucura.
Este, totuși, încă prea devreme să spunem că echipa care va câștiga meciul de duminică, va fi și o mare pretendentă la locul 1. Dar, normal, vom face tot posibilul pentru a obține rezultatul pe care-l vrem.