ACS USV IAȘI - PRO SPORT

Eșec și în returul barajului cu ACS USV Iași: Anul acesta nu a fost să fie!…

ACS USV IAȘI – PRO SPORT: SCOR 2-0

Pro Sport Vf. Câmpului a ratat promovarea în Liga a III-a. Plecați cu încredere la Iași pentru a întoarce eșecul destul de nemeritat din tur, total nemeritat, scor 1-2, băieții lui Ciprian Dobincă nu și-au atins din păcate obiectivul, cedând și returul. A fost 0-2, la finele unui partide, la fel ca și cea de acum o săptămână, foarte echilibrată pe parcursul primelor 60-65 de minute.

Start în forță. Ca la Vârfu

Debutul meciului a fost unul fulminant, cu băieții lui Dobină la timona jocului. Pe fondul dominării a venit și prima mare ocazie, însă trasorul trimis de Răzvan Ionescu a izbit transversala porții USV-ului. Era minutul 8 și prin fața ochilor mi-au venit din nou imagini de la meciul tur. Atunci Cosmin Matei a marcat în minutul 2, tot el trecând pe lângă majorarea scorului în minutul 6. Mă rugam să nu repete istoria…

Iar ieșenii au reacționat neașteptat de bine după ce le-a trecut glonțul pe la ureche și au dat riposta în minutul 20. Cornel Cârciu a fost însă la post, respingând în corner șutul puternic expediat de Marin Alexandru. Goalkeeperul nostru a păstrat poarta intactă în minutul 28, apărând un penalty executat de căpitanul-jucător al USV-ului, Eduard Sandu, lovitură de pedeapsă obținută de Furtună, după o intrare întârziată a lui Alexandru Ciornea. Cu toate că am pus din nou stăpânire pe joc, fiind la timona partidei, până la pauză nu am reușit să producem panică în careul gazdelor, primul mitan încheindu-se nedecis, scor 0-0.

Cât de aproape am fost…

De la cabine am ieșit la fel de deciși să întoarcem rezultatul din tur și…Doamne cât de aproape am fost să și reușim acest lucru. În minutul 55 Sergiu Matei a comis un fault în suprafața de pedeapsă la Alexandru Ciornea, cel care provocase penalty-ul pentru ieșeni, iar arbitrul a arătat punctul cu var. Mara și-a luat inima-n dinți, a tras bine, însă Constantin Cotea s-a dovedit în zi de grație și a respins. Pfff…iar am ratat șansa de a mișca tabela. Nici nu vreau să mă gândesc la acea lege nescrisă din fotbal care spune că ocaziile se răzbună.

Și…legea-i lege! Vine minutul 62. Angajat bine de Izmană, Marin Alexandru pătrunde în careu, scoate mingea la șapte metri lui Danciu, care îndeplinește o simplă formalitate, deschizând scorul: 1-0. E 3-1 la „general”. Acum chiar că avem nevoie de o minune pentru a spera!

Jucăm totul pe cartea atacului însă elevii lui Eduard Sandu închid foarte bine culoarele spre poarta lui Constantin Cotea. Atacăm în valuri, avem posesia însă nu reușim să producem panică în careul ieșenilor. La fel ca și în tur, la ultima fază a meciului, USV-ul profită din nou de un cadou făcut de ai noștri și punctează pentru 2-0. Cornel Cârciu iese greșit pe un balon, iar Gabriel Turcu parafează, fără emoții, scorul final. 2-0 și amânăm anul promovării.

Punct. Și de la capăt

Cu 4-1 la „general” USV Iași a promovat în Liga a III-a, îndeplinind un obiectiv pe care, cu siguranță, în viitorul apropiat îl vom atinge și noi. Acest eșec nu ne doboară, din contră, ne facem să devenim mult mai puternici. Suntem abia la început de drum, suntem în grafic. Am dovedit-o pe plan județean, unde am reușit eventul în acest an.

Nu am pierdut așa cum se spunea prin comentariile de la alte meciuri. ”0-9, nu aveți nicio șansă..”. ”vă urcă pe garduri USV”…Nope. Dimpotrivă, au fost două partide echilibrate, în care poate singurul capitol la care ieșenii ne-au fost superiori, a fost cel al tinereții. Cam atât.

Dar au promovat ei. Iar pentru asta nu putem decât să-i felicităm! Mai mult, ne dorim revanșa, iar asta să vină într-un sezon 2025/26 de Liga a III-a. Bravo lor, felicitări și elevilor lui Dobincă pentru o stagiune în care, prin performanțele atinse, Pro Sport a intrat în istoria fotbalului de la noi din județ.

Ne pregătim de ce vine. Pentru că până la viitorul sezon timpul e scut, iar munca ce trebuie depusă, e multă.