Ceahlăul Piatra Neamț II și Gloria Ultra se întâlnesc într-un duel de neratat din Seria 1 a Ligii a III-a, dispută care are toate ingredientele unui mini-derby de clasament.

Liga a III-a, Etapa #5: Ceahlăul 2 – Gloria Ultra » Mini-derby de clasament, vineri, la Piatra Neamț!

Ceahlăul Piatra Neamț II și Gloria Ultra se întâlnesc într-un duel de neratat din Seria 1 a Ligii a III-a, dispută care are toate ingredientele unui mini-derby de clasament. Contând pentru etapa #5 din Liga a III-a, seria 1, partida este programată vineri, 27 septembrie, cu începe de la ora 17:00. Jocul de la Piatra Neamț va fi pentru trupa lui Croitoru ultimul programat vineri, în acest tur de campionat, restul meciurilor urmând a se disputa sâmbătă.

Obiectiv comun: top 4!

Ideea unui mini-derby de clasament este dată de poziționările celor două echipe, premergător rundei. Egală cu CSM Bacău sâmbătă, la Dorohoi, Gloria Ultra a acumulat 5 puncte, cu care ocupă actualmente locul 6, la egalitate cu Șomuz Fălticeni, care are însă golaveraj mai slab. Imediat în ierarhie este poziționată Ceahlăul II. Trupa din Piatra Neamț are 4 puncte câștigate, din victoria, scor 2-1, împotriva celor de la CSM Vaslui, în prima rundă, plus egalul alb obținut în a doua etapă la USV Iași. În etapele 3 și 4 Ceahlăul II a pierdut identic, scor 1-2, jocurile cu Șomuz Fălticeni (acasă) și FC Bacău (deplasare).

Cele două echipe au obiective comune: să urce în top 4, iar victoria devine esențială pentru rivalele de la Piatra Neamț.
Ne așteptăm la o confruntare intensă și echilibrată, în care ambele grupări vor dori să-și demonstreze superioritatea. Un meci de neratat pentru suporteri, un joc ce are potențialul de a aduce schimbări importante în clasament.

Primele două clasate se înfruntă la Miroslava!

Cel mai important meci al rundei, prin prisma situației din clasament, se joacă la Miroslava. Știința va fi gazdă a confruntării cu FC Bacău, dispută între ocupantele primelor două poziții. FC Bacău este lider, cu 10 puncte câștigate, Miroslava având un punct mai puțin acumulat. Un punctaj egal cu al Științei mai are CSM Vaslui, însă ieșenii au cel mai bun golaveraj al seriei: +10, cu 16 goluri marcate, medie de exact 4/etapă!

Avem, în etapa a 4-a, încă un derby al Sucevei, între Bucovina Rădăuți și Șomuz Fălticeni, plus încă unul al nou promovatelor: Șoimii Gura Humorului – ACS USV Iași. Meci interesant și la Bacău, între CSM și CSM Vaslui, formațiile de pe locurile 4, respectiv 3.

Rezultatele etapei #4, Liga a III-a, seria 1

Vineri 20 septembrie
ACS FC BACĂU – ACSM CEAHLĂUL PIATRA NEAMȚ 2, 2-1

Sâmbătă 21 septembrie
GLORIA ULTRA – CSM BACĂU, 0-0
CSM VASLUI – ACS ȘOMII GURA HUMORULUI, 3-2
ACS USV IAȘI – CSM BUCOVINA RĂDĂUȚI, 0-1
ACS ȘOMUZ FĂLTICENI – CS ȘTIINȚA MIROSLAVA, 1-4

Etapa #5, Liga a III-a, seria 1

Vineri, 27 septembrie
17:00 ACSM CEAHLĂUL PIATRA NEAMȚ 2 – GLORIA ULTRA

Sâmbătă, 28 septembrie
17:00 CS ȘTIINȚA MIROSLAVA – ACS FC BACĂU
17:00 CSM BUCOVINA RĂDĂUȚI – ACS ȘOIMUZ FĂLTICENI
17:00 ACS FC ȘOIMII GURA HUMORULUI – ACS USV IAȘI
17:00 CSM BACĂU – CSM VASLUI