Gloria Ultra - CSM Bacău, scor 0-0: Un egal echitabil, încă un punct cucerit!

Gloria Ultra – CSM Bacău, scor 0-0: Un egal echitabil, încă un punct cucerit!

Gloria Ultra – CSM Bacău

Mă întreb (pentru că nu știu cum să încep): am spus oare corect ”încă un punct cucerit de Gloria Ultra?” Un capuccino și 10 minute de analiză…

Da, cel puțin din punctul meu de vedere, este corect! Raportat la felul în care s-au prezentat cele două trupe este corect. Pentru că a fost un meci bun, cu ocazii de ambele părți și puține greșeli individuale. Oricare echipă putea să marcheze prima și tind să cred că în acel moment duelul s-ar fi ”înghețat”, iar marcatoarea s-ar fi baricadat pentru a apăra rezultatul. Adversarul a fost greu, experimentat. Deci da! Formația lui Croitoru a obținut un punct cu greutate sâmbătă, la Dorohoi, în remiza albă cu CSM Bacău, partidă contând pentru etapa a cu numărul 4 din Liga a a III-a, seria 1.

Diferențe de abordare între echipele băcăuane

Și Alex, colegul de comentariu, și subsemnatul, așteptam cu un interes aparte acest meci. Odată pentru că „păunii” noștri urmau să înfrunte o echipă de play-off din sezonul trecut și, a doua oară, pentru că eram curios să văd cum se comportă cealaltă echipă a Bacăului din seria noastră. Asta după micile umilințe trăite de echipa de transmisie și comentatori în deplasarea din runda precedentă, la FC Bacău.

Dar sunt oameni și oameni, cu abordări diferite. Cei din staff-ul CSM au fost exemplari, dând dovadă de profesionalism și respect, la fel ca echipa pregătită de Andrei Întuneric și exprimarea acesteia pe teren. Dacă evoluția aspră (ca să fiu ponderat) a celor de la FC Bacău a dus, printre altele, la accidentarea extrem de gravă a lui Fabi Prisăcăreanu, tânărul nostru portar nostru urmând să lipsească de pe teren luni bune de acum înainte, CSM Bacău a oferit un meci bun, în limitele fair-play-ului, o evoluție care face cinste fotbalului din acest oraș cu mare tradiție în fenomen.

Revenind la ocazii…

Pentru a sublinia cele spuse în deschiderea articolului și ideea că punctul cucerit sâmbătă este unul prețios, prima mare ocazie a meciului le-a aparținut oaspeților. A venit chiar în minutul 1, atunci când Gherasim a trimis la o palmă pe lângă poarta apărată de Boison.

Totuși, prima partea a disputei de pe stadionul ”1 Mai” nu a mai consemnat alte faze importante la poarta noastră. La rampă au ieșit însă băieții lui Croitoru, chiar în trei rânduri. O fază excelentă gândită ne-a adus aproape de gol, dar și în poziție de offside, în minutul 4. Doar 9 minute mai târziu, Mihalciuc, încă o dată unul dintre cei mai activi jucători ai Gloriei Ultra, l-a remarcat pe portarul Vlad Frumuzache. Faza s-a încheiat tot cu un offside, însă dacă primul șut, cel al lui Mihalciuc, prindea poarta, scorul era 1-0 în favoarea noastră.

Mihalciuc a fost unul dintre cei mai activi jucători în meciul Gloria Ultra - CSM Bacău, scor 0-0, meci contând pentru etapa a #4 din Liga a III-a, Seria 1

Mihalciuc a fost unul dintre cei mai activi jucători în meciul Gloria Ultra – CSM Bacău, scor 0-0, meci contând pentru etapa a #4 din Liga a III-a, Seria 1

Frumuzache s-a dovedit providențial și în minutul 19. Portarul care le-a adus oaspeților toate cele 3 puncte în deplasarea de la Gura Humorului, acolo unde a apărat un penalty la scorul de 1-0 în favoarea CSM-ului, a avut o nouă paradă perfectă, de această dată la lovitura de cap a lui Pintilei.

Repriza secundă a început la fel ca prima, cu CSM Bacău bifând o ocazie importantă. În minutul 48, un corner executat de pe partea stângă a atacului, a creat panică în careul nostru, faza încheindu-se abia după ce jucătorii adverși cu forțat în două rânduri redutele Gloriei. În minutul 52, încă o fază grea la poarta lui Boison, dar și o execuție ratată din partea atacantului advers, care a trimis balonul slab și departe de poartă, dintr-o poziție foarte bună.

Prea multe alte faze nu ar fi de remarcat în a doua parte. S-au făcut schimbări – au mai evoluat Popovici, Răuțu, Batchabi și Ștefan la Gloria Ultra – dar acestea nu au adus plusul așteptat. Nici nu se puteau face, însă, prea multe, în condițiile în care băcăuanii, mulțumiți de rezultat, au căutat să închidă cât mai bine toate căile de acces către poarta lui Frumuzache. E drept, nici Gloria Ultra nu a riscat prea mult, pentru că, repet, punctul ce se prefigura la finalul acestui joc era oricum unul foarte prețios.

Ca o remarcă prin care putem încheia cronica duelului Gloria Ultra – CSM Bacău, merită subliniată încă o dată prezența suporterilor extraordinari, care au umplut aproape la capacitate maximă tribuna stadionului ”1 Mai”. Aproximativ 800 de iubitori ai fotbalului au urmărit partida, într-o după-amiază superbă de septembrie. Atmosfera a fost completată de mulți copii, care și-au împărțit pasiunea pentru fotbal cu alergatul și mersul pe bicicletă, pe zonă verde din spatele tribunei.

Primul 11 al Gloriei Ultra:
Boison – Governor, Pintilei, Șincu-Scripa – Săvoaia (cpt), Chelariu – Alecsoaei, Nechita, Ciuștea, Mihalciuc – Dascălu
Au mai evoluat: Popovici, Răuțu, Batchabi și Ștefan

Etapa următoare: mini derby de clasament cu Ceahlăul II

După rezultatul înregistrat în această etapă, Gloria Ultra a ajuns la 5 puncte, o zestre care o poziționează pe locul 6 în clasament, la egalitate cu Șomuz Fălticeni. CSM Bacău, echipa de pe locul 4, ultimul care asigură accesul în play-off, are doar două puncte în plus, iar în spatele Gloriei, la un singur punct distanță, se află Ceahlăul Piatra Neamț II, adversara „păunilor” din etapa a 5-a.

În aceste condiții, meciul de vineri, 27 septembrie, de la Piatra Neamț, se anunță a fi un mic derby de clasament, cu miză ridicată. Ambele echipe aspiră să intre în top 4, iar meciul promite să fie o confruntare echilibrată și intensă, cu un impact semnificativ asupra clasamentului.

Rezultatele etapei #4, Liga a III-a, seria 1

Vineri 20 septembrie
ACS FC BACĂU – ACSM CEAHLĂUL PIATRA NEAMȚ 2, 2-1

Sâmbătă 21 septembrie
GLORIA ULTRA – CSM BACĂU, 0-0
CSM VASLUI – ACS ȘOMII GURA HUMORULUI, 3-2
ACS USV IAȘI – CSM BUCOVINA RĂDĂUȚI, 0-1
ACS ȘOMUZ FĂLTICENI – CS ȘTIINȚA MIROSLAVA, 1-4

Etapa #5, Liga a III-a, seria 1

Vineri, 27 septembrie
17:00 ACSM CEAHLĂUL PIATRA NEAMȚ 2 – GLORIA ULTRA

Sâmbătă, 28 septembrie
17:00 CS ȘTIINȚA MIROSLAVA – ACS FC BACĂU
17:00 CSM BUCOVINA RĂDĂUȚI – ACS ȘOIMUZ FĂLTICENI
17:00 ACS FC ȘOIMII GURA HUMORULUI – ACS USV IAȘI
17:00 CSM BACĂU – CSM VASLUI