Gloria Ultra - Soimii Gura Humorului 6-1

Gloria Ultra – Șoimii Gura Humorului, scor 6-1! ”Păunii” s-au dat în spectacol, în primul meci de la Dorohoi!

”Cumpăra câteva pungi cu gheață, că eu am uitat. Ia de la prima benzinărie din Dorohoi, ca să nu apuce să se topească”. Octavian Faier, delegatul formației noastre, mi-a trasat într-o suflare sarcina, având multe pe cap, dar și semnal slab la telefon. Iar subsemnatul a mutat pentru a 3-a oară ora de plecare către Dorohoi, până a-l enerva suficient pe colegul de comentariu, Alex, care mi-a scris sec: ”Merg cu mașina mea. Ne vedem acolo la 16!”

”Nu mai e loc în curte!”

Ei na, chiar așa?! Păi eu știam că parcarea stadionului din  Dorohoi este destul de generoasă. Dar omul avea dreptate! Full, frate! Mașină, lângă mașină…și ce mașini! O Tesla model 3, plus BMW-ul M4 pus la bătaie de Stero & co., într-un giveaway cu mare priză la public. Pentru că, la Dorohoi, cu ocazia acestui meci, a fost descindere de vedete YouTube. Stero, sponsor al echipei, a sosit printre primii, însoțit de Xbraker și  Tudor Buțan! Și a fost bătaie pe ei, pentru că o bună parte a publicului, foarte informat, a dat năvală peste cei trei, solicitându-le autografe și poze. Tudor și X, săracii, nici nu cred ca a apucat să vadă prea mult din prima repriză, înconjurați fiind de juniorii care alcătuiseră ad-hoc și o mică galerie: ”Tudor, Tudor! X-bra-ker, X-bra-ker!”. Și Stero a fost prins la înghesuială, dar de cei mai mari. Poze peste poze și o mulțime de coduri A-Bon pe care Stero, în stilul arhicunoscut, le-a împărțit cu generozitate.

Public și organizare te top!

Primul meci acasă al Gloriei Ultra, cel cu Gura Humorului, s-a disputat într-o atmosferă puțin neobișnuită. Nu doar pentru Liga a 3-a, ci, fără niciun fel de modestie, chiar și pentru arene de primă ligă!

La 15:30, când am ajuns noi, cele aproximativ 800 de locuri ale stadionului din Dorohoi erau (mult spus) parțial ocupate. Dar de peste zidurile înalte ale arenei nu aveam cum să văd ce se întâmplă afară. Pâlcuri de microbiști  de toate vârstele, tătici și mămici cu copii de mână, veneau agale spre stadion, în această sâmbătă superbă de început de septembrie. Și-au venit până s-a umplut totul! Dar totul, că nici în picioare nu mai era loc! Dupa estimările noastre, peste 1000 de oameni, care au fost întâmpinați la intrare cu respect din partea organizatorilor, dar și cu câte un program de meci, tipărit în condiții grafice demne de dueluri din cupele europene.

Și de aici vine ceea ce spuneam mai sus. Atmofera meciului Gloria Ultra – Șoimii Gura Humorului de sâmbătă, 7 august, nu a fost una cu care te întâlnești prea des în fotbalul nostru. Atât de mulți suporteri, la un meci de Liga a 3-a!…Program de meci și o prezentare în stil NBA a disputei. O altă abordare a unui astfel de eveniment, însă una cu care echipa Gloria Ultra vă va obișnui în acest sezon. Dau din casă: va fi chiar ceva în plus!

Programul meciului Gloria Ultra - Șoimii Gura Humruloui, tipărit în condiții grafice demne de dueluri din cupele europene

Șiiiiii: MECIUL!

Ar fi fost oarecum aiurea ca meciul Gloria Ultra – Șoimii Gura Humorului să nu se ridice la nivelul acestor pregătiri extraordinare. Dar nu a fost cazul! Cel puțin nu în ceea ce ne privește.

Având în spate o galerie frumoasă, zgomotoasă și bine echipată cu steauguri și bannere, Șoimii au început dezinvolt partida. Echilibru, câteva șarje ofensive interesante, suficient cât să-mi amintesc cele spuse de Mister Croitoru, dar și de președintele Răzvan Zetu, înainte de meci: ”ei nu au nimic de pierdut, iar cu astfel de echipe ai cele mai grele meciuri!”. E adevărat că, în aceeași măsură, îmi răsunau în cap și vorbele lui Alex Doroftei: ”Sabine, dacă pleci cu 4 puncte la Bacău, în etapa a III-a, ai moral, tată!”

Din fericire, primele emoții s-au risipit rapid. În minutul 15, Batchabi a fost faultat în careu, iar căpitanul Edi Săvoaia a executat sigur lovitura de pedepasă, ce a adus primul gol al Gloriei Ultra din acest sezon de Liga a III-a.

Iar din acel moment, terenul s-a cam înclinat către poarta humorenilor. Primul a ieșit la rampă Mihalciuc, foarte bun la Fălticeni și unul dintre cei mai buni jucători și contra humorenilor, mijlocașul nostru reușind să înscrie, în minutul 23, cu un în forță de la marginea careului mic. 2-0, care a devenit 3-0 doar 9 minute mai târziu. O fază de atac excelent gândită de înaintașii lui Croitoru și o minge care l-a găsit pe Batchabi în postură de 1 la 1 cu portarul gazdelor. GOOOOL!

Deja tribunele fremătau bucuroase, nu doar de avansul pe care Gloria Ultra îl luase pe tabelă, ci mai ales mulțumite de calitatea acestui meci. Bașca, soarele intrase pe după copaci, înspre tribnă mai ajungând acum doar palele de vânt răcoritoare și vreo 24 de grade extrem de plăcute.

Și mai ”plăcut” a fost scorul pauzei. Pentru că tabela a ținut neapărat să arate cifra 4 în dreptul nostru, la finele primelor 45 de minute. Autorul golului a fost Nechita, care în minutul 36 a ținut să-și închidă bine unghiul, înainte de a-l executa cu finețe, pe colțul lung, pe experimentatul goalkeeper al oapeților, Hânțăscu! Fain gol!

3 ”bobițe” și după pauză!

După o pauză ce a adus în difuzoare o piesă ”Waka Waka” a Shakirei, care a i-a determinat pe mulți dintre spectatorii mai tineri să-și arate schemele de dans și pe subsemnatul să mai chinuie câteva secunde microfonul și boxa aduse de echipa de transmisie la stadion, ”țârrrr!” Start repriza a II-a.

Care a început cum s-a terminat prima, adica bine de tot pentru noi! Era minutul 55 când Ciuștea a reușit o execuție de mare calibru, învingându-l pentru a 5-a oară pe Hânțăscu! El a preluat mingea și tot el și-a făcut-o, pentru o ghiulea în vinclu pe care poate 1 din 10 portari ar fi putut-o intercepta. Frumoase au fost toate golurile, dar reușita lui Alexandru cred că poate fi considerată cea mai cea! Meserie, boss!

Apoi meciul s-a mai liniștit, normal ținând cont de scorul de pe tabelă. Jucătorii Gloriei Ultra au încercat să se menajeze, să evite accidentările și cartonașele, s-au făcut și câteva schimbări. Bine gândite de Croitoru,  din moment ce golul 6 a fost trecut în dreptul lui Dascălu. Intrat pe parcursul părții secunde, puștiul de 19 ani a speculat perfect în minutul 76 o mică brambureală în apărarea adversă.

Dar parcă mai era nevoie de câteva goluri. Unul, cel de oanoare, a fost marcat de Hopulele în minutul 79. A fost o gafă a portarului Prisăcăreanu, prima și singura pentru Fabian, în cele două etape. Chiar vorbeam cu Alex despre tânărul nostru portar, apreciindu-i curajul de care dă acesta dovadă pe intervenții.
Al doilea sau mai bine zis al șaptelea înschis de Gloria Ultra, nu a mai venit. Nu insistăm asupra fazei ( J ), pe care o punem pe seama lipsei de concentrare, în finalul unui meci câștigat en-fanfare.

Și cam asta a fost

Și a fost bine de tot! Evoluție de calitate și succes clar de partea ”păunilor” din Dorohoi, pentru moralul bun de care vorbea colegul Alex, înaintea dificilei deplasări de vineri, la Bacău. La fel de importantă, această organizare ireproșabilă a disputei, pentru care trebuie aplaudat staff-ul nostru administrativ – Răzvan, Ciocuță și susținătorii/sponsorii Stero, Xbraker și Tudor Buțan – alături de, bineînțeles, Primăria Dorohoi.

Revenind puțin la victoria foarte clară, de remarcat că aceasta a produs un sentiment plăcut și în momentul în care am văzut clasamentul. Gloria Ultra are 4 puncte acumulate, la egalitate cu Ceahlăul II și ACS FC Bacău, dar golaveraj superior. Și, uite așa, suntem lideri! Dar este totuși doar etapa a doua, așa că nu vom face mare caz de acest aspect, mai ales că în runda ce vine dăm piept, ”afară” chiar cu trupa din Bacău ce ne secondează în ierarhie.

Momentan, însă, felicitări băieți pentru victorie! Ați fost mari!

Primul 11 al echipei Gloria Ultra:

Primul 11 al echipei Gloria Ultra

 

Liga 3, Seria 1 – rezultatele etapei a II-a
Sâmbătă, 7 septembrie

GLORIA ULTRA – FC ȘOIMII GURA HUMORULUI, 6-1
CSM BACĂU – CSM BUCOVINA RĂDĂUȚI, 2-0
CSM VASLUI – CS ȘTIINȚA MIROSLAVA, 3-2
ACS USV IAȘI – ACSM CEAHLĂUL PIATRA NEAMȚ II, 0-0
ACS ȘOMUZ FĂLTICENI – ACS FC BACĂU, 0-0

Liga 3, Seria 1 – Programul etapei a III-a:
Vineri, 13 septembrie (ora 17:00)

ACS FC BACĂU – GLORIA ULTRA
ACSM CEAHLĂUL PIATRA NEAMȚ 2 – ACS ȘOMUZ FĂLTICENI

Sâmbătă, 14 septembrie (17:00)
CS ȘTIINȚA MIROSLAVA – ACS USV IAȘI
CSM BUCĂVINA RĂDĂUȚI – CSM VASLUI
ACS ȘOIMII GURA HUMORULUI – CSM BACĂU