Pro Sport - Vulturul Măgirești

Pro Sport – Vulturul Măgirești, scor 1-2: Debut ratat în turneul regional al Cupei României

Pro Sport – Vulturul Măgirești

Recunosc că am fost alintat de soartă. Din postura pe care o am, aceea de a scrie, în ultimul an, despre formația din Vârfu Câmpului, despre meciurile și realizările acesteia, sarcina nu a fost foarte dificilă. Pentru că au fost multe victorii, foarte multe, iar orice cronicar sportiv va spune că este clar mai simplu să scrii despre succesele favoriților tăi decât despre înfrângerile acestora. Când nu ții nici cu unii, nici cu alții, obiectivitatea își spune cuvântul și textul iese. Dar când ești apropiat unei părți, această obiectivitate dispare.

Așa au „curs” ușor cronicile jocurilor din Liga 4, sezon 2023/24, acolo unde Pro Sport a adunat nu mai puțin de 20 de victorii în 24 de meciuri. În cupă, spectacol, cu succese pe linie și o mulțime de goluri marcate, din turul 4 și până în finala cu Sulița.

Dar a venit și greul. Adică înfrângerile. Iar dacă la cele din dubla de baraj cu ACS USV Iași mi-au scos la iveală frustrarea, pentru că Pro Sport nu i-a fost cu nimic inferioară adversarei în ambele meciuri, exceptând capitolul tinerețe, cu prospețimea aferentă, în duelul contând pentru prima etapă a turneului regional al Cupei României, cel de miercuri, 11 iulie, cu Vulturul Măgirești, situația s-a schimbat. Pentru că ei, oaspeții ”Comunalului” din Vârfu Câmpului, au fost mai buni.

Fierbințeală și joc modest în prima repriză

Toată lumea a ajuns repede la stadion. Ai noștri, ai lor și echipa care a transmis live meciul. Parcă pentru a ne ”coace” și mai dihai sub soarele care arunca 34+ grade peste ”Comunal”. Iar prima parte a meciului cu Vulturii băcăuani, a fost evident influențată de căldura excesivă.

Tempoul a fost scăzut, dinamica meciului fiind dată doar de câteva încercări de lansări care s-ar fi legat mult mai bine undeva prin aprilie, în plin sezon și la grade în aer mai puține. Prima repriză a părut a fi mai degrabă o lungă tatonare, în care niciuna dintre formații nu și-a dorit să riște prea mult. Prin urmare, cele mai spectaculoase momente au fost șuturile periculoase din afara careului, acolo unde pe o tabelă imaginară Pro Sport ar fi condus cu 2-1. Vechiu și Mara au fost aproape de deschiderea scorului, Cârciu fiind pe fază între buturile noastre, la o fază la care s-a și accidentat. Nu a fost nici ”bubuială” fără sens, de unde și numărul important de cornere trecut în dreptul formației din Vârfu, la finele primelor 45 de minute. Dar din astea, nu a ieșit mare lucru.

1-0, 1-2. În 10 oameni!

Altceva s-a jucat în a doua repriză. Alt ritm, altă implicare, multe faze de poartă și trei goluri. Din păcate, două în dreptul Vulturilor.

Totul a început perfect, pentru că în minutul 49, Cosmin Matei scotea maximum dintre-o fază ce l-a adus în gura porții adverse. S-a opus șesarul Hasan de la oaspeți, cu prețul unui penalty, transformat de Cosmin și a unui roșu încasat de jucătorul băcăuan. 1-0 pentru noi și soarta celor 3 puncte părea într-o anumită măsură, deja pecetluită. 40 de minute de joc, avantaj pe tabelă, ei cu om în minus…Ce naiba se mai poate întâmpla?

Doar că Vulturii au jucat mai bine în 10 oameni. Mult mai bine și nu degeaba m-am întrebat în comentariu oare cum ar fi stat lucrurile dacă aveau un jucător eliminat, de prin minutul 10. Doar Taz, intrat în locul accidentatului Cîrciu, ne-a ținut în joc prin intervențiile sale la câteva faze pe care scria mare ”GOL”! Iar dacă în minutul 71 Luci o dădea direct pe poară, în locul pasei…

Presiunea oaspeților și-a atins în cele din urmă scopul. Fără a mai avea ce pierde, Vulturii au construit, au atacat, iar în doar 3 minute au întors rezultatul.

Primul gol, venit în minutul 77,  i se poate imputa lui Taz, care a respins neinspirat un șut de la distanță al căpitanului Tismănaru Eduard, Istrate Alexandru având de îndeplinit doar o formalitate . Cel de-al doilea însă, marcat în minutul 79 , a fost o bijuterie. Lovitură liberă ușor dreapta, de la aproximativ 22-23 de metri și un șut senzațional al celui mai bun jucător al oaspeților, optarul Albu Ionuț.

Și cam asta a fost. Pentru că până la final am mai văzut doar multe crampe și trageri de timp, logice în condițiile prezentate. Iar punctele pleacă la Măgirești, poate cam prea ușor, dar nu și nemeritat, raportat la felul în care s-au desfășurat ostilitățile.

Mara a fost, încă o dată, unul dintre cei mai buni jucători ai echipei Pro Sport, în timp ce Cosmin Matei a provocat penalty-ul care a dus la eliminarea unui jucător al oaspeților și a înscris de

Mara a fost unul dintre cei mai buni jucători ai echipei Pro Sport în meciul cu Viitorul Măgirești, în timp ce Cosmin Matei a provocat penalty-ul care a dus la eliminarea unui jucător al oaspeților, tot el fructificând lovitura de pedeapsă.

Ciudățenia din Pro Sport – Vulturul Măgirești

”Ciudățenie” îi spun eu, pentru că altfel acesta este regulamentul oficial, valabil încă din sezonul trecut al fazei de Cupa României.

După fluierul final, live-ul a fost închis, oamenii au început să coboare, ușor, ușor din tribune, până când aud pe cineva exclamând: ”PENALTY-URI”!

Am revenit în zona gazonului să văd că da!, SE EXECUTĂ PENALTY-URI! De ce? Că așa spune regulamentul! La ce-s bune? În cazul în care cele 3 echipe din grupă încheie la o egalitate perfectă în clasament, după jocurile programate, departajarea va fi făcută prin intermediul acestor penalty-uri. Ptiui, Doamne! De așa ceva nu am auzit! Iar ca o consolare subțirică, aici echipa noastră s-a impus. Scor 4-1!

PS

Un post-scriptum scurt (deși nu-i final de articol, dar aia e). Evoluții bune ale noilor veniți, Aiacoboaie Ovidiu și Voiniciuc Alexandru. Primul are 30 de ani și e fundaș de bandă dreaptă, al doilea 34 și e mijlocaș la închidere, ambii înregimentați, campionatul trecut, la Unirea Curtești. Un plus parcă pentru Voiniciuc, asta și pentru că a fost mai prezent în joc, prin prisma postului. Bine ați venit băieți și spor la treabă. Să ne aduceți multe victorii!

Sâmbătă, cu Ion Creangă

Al doilea și ultimul meci din faza grupelor, Pro Sport îl va disputa sâmbătă. Adversară și gazdă a jocului ne va fi câștigătoarea cupei din județul Neamț, formația AS Voința Ion Creangă. Ca și meciul de miercuri, disputa cu nemțenii va începe la ora 18:00. Pentru a se menține în cărțile calificării, Pro Sport este obligată să câștige acest joc și să aștepte ca în duelul final, de pe de 17 iulie, Voința să învingă Vulturii Măgirești. Ecuație grea, mon cher!…

Și pentru că au venit multe întrebări în Live legate de transmisiunea meciului de sâmbătă, vă spunem că, așa cum v-am obișnuit, și acel joc va vi transmis în direct. Pentru a viziona partida, trebuie doar să vă abonați la canalul nostru de YouTube.